Galaţi: Maraton cu păpuşi în a treia zi a festivalului Gulliver

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Maraton cu păpuşi în a treia zi a festivalului Gulliver
Galaţi: Maraton cu păpuşi în a treia zi a festivalului Gulliver

Nu mai puţin de patru piese vor intra mâine în concursul Gulliver de la Galaţi. Pe lângă trupele româneşti, va urca pe scenă şi un teatru din Ucraina.

Primul care va intra în concurs va fi Teatrul Luceafărul, din Iaşi. Păpuşarii moldoveni vor veni cu piesa “Vrăjitoarea Pofticioasă”. Prozatorul Dan Lungu s-a jucat cu puterea cuvintelor în acest text scris special pentru “Luceafărul”.

 Spectacolul se va desfăşura la Teatrul Dramatic şi va începe la ora 10.00.

O oră mai târziu, va veni rândul trupei Transcarpathian Regional Puppet Theatre “Bavka”, din Uzhgorod să urce pe scenă, de această dată la teatrul Gulliver, cu piesa “Potcoava cu noroc”, o adaptare după Ivan Franko.

Personajul principal al poveştii este Măgarul care, pentru o viaţă mai bună îşi părăseşte bunicii.. Replicile vor fi dublate de câţiva actori din Galaţi.

Circ şi poveşti!
După ora prânzului va intra în concurs şi Teatrul Mihai Popescu din Târgovişte, cu un număr de circ în miniatură. Patru clovni, doi roşii şi doi albi, ne prezintă, într-o cupolă în miniatură, un spectacol de circ cu animale, păpuşi, marionete şi obiecte. Spectacolul “1, 2, 3 ... Circ” se juca în sala Teatrului Gulliver de la ora 13.00.

În fine, ultima piesă din ziua a treia de concurs va fi jucată de Teatrul de Păpuşi Ciufulici din Ploieşti. Este vorba despre o adaptare după povestea “Fata babei şi fata moşului”de Ion Creangă.

Farmecul acestui spectacol constă în faptul că se joacă cu actorii la vedere, spectatorii fiind astfel implicaţi în toate delaliile poveştii spre deliciul micilor spectatori.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite