Galaţi: „Gropzilla” de pe Faleza Dunării a înghiţit peste 1,2 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea zonei calamitate de la Elice, executată de firma de construcţii Vâlceana SA Galaţi, s-a încheiat şi a costat aproximativ 1,2 milioane de lei, fără TVA.

"Lucrările nu au presupus doar umplerea unei gropi cu pământ. A avut loc o intervenţie complexă, care a avut drept scop şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din zonă, reţea veche de peste 50 de ani", a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Conform aceleaşi surse, pentru a nu rămâne fără apă curentă câteva mii de gălăţeni, a fost montată provizoriu o conductă din oţel, în lungime de 150 de metri.

Vechea reţea de apă a fost înlocuită, pe o distanţă de 132 de metri, cu conductă din fontă ductilă. Pe traseu au fost montate mai multe vane, piese de legătură, compensatoare şi robinete, fiind construit şi un cămin de vizitare.

A fost reparat colectorul de canalizare, s-a refăcut infrastructura drumului pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, după care întreaga zonă a fost asfaltată. 

Groapa de la Elice a devenit un adevărat monument al gropilor din asfaltul şoselelor din România. A apărut pe 14 februarie, când un şofer aflat în trecere prin zonă a sesizat la numărul unic de urgenţă 112 faptul că o bucată imensă din Faleza Superioară s-a surpat.

Deşi iniţial părea o glumă proastă, vestea s-a dovedit cât se poate de reală. În scurt timp, groapa a ajuns la un record greu de egalat: cea mai mare din utimii 10 ani din oraş.

În Top 10 al gropilor de pe străzile României, întocmit de Adevărul şi Europa FM, "Gropzilla" nu a avut rival pe măsură la primul loc.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite