Groapa de gunoi: dacă încalcă termenul, grecii sunt buni de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul în care nu vor reuşi să termine la timp lucrările pe ISPA, grecii de la Mesogeos SA vor fi nevoiţi să plătească penalităţi către UE.În septembrie, Galaţiul ar trebui să aibă o nouă groapă de gunoi, o staţie de sortare şi compostare şi un sistem de colectare selectivă a gunoiului.

De închiderea gropii de gunoi de la Tirighina  şi de construirea extensiei se ocupă în acest moment firma grecească Mesogeos SA. În urma ultimei extensii a contractului, semnate în decursul acestui an, grecii pot fi obligaţi de beneficiarul proiectului, Primăria Galaţi, să plătească din banii lor întârzierea termenelor de execuţie şi, implicit, returnarea banilor către Uniunea Europeană.

Banii care ar trebui daţi înapoi, dacă nu se execută în totalitate lucrarea se ridică la peste 15 milioane de euro

Conform şefului Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA, Mircea Ostache, această anexă a fost necesară pentru a evita situaţia în care municipalitatea ar fi trebuit să plătească din banii contribuabililor eventualele daune provocate de firma grecească. „Trebuia să îşi asume şi ei într-un fel eventualul eşec ala acestui proiect”, a spus acesta.

În acest moment, proiectul este în stadiul de  executare rezervoarelor de levigat („zeama” de se scurge din gunoi, care pe timpul verii are un miros insuportabil) şi a  rezorvorului de colectare ape pluviale. Grecii au întârziat cu aproape o lună terminarea lucrării la  clădirea administrativă, care ar fi trebuit să fie gata în luna martie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite