Grevă spontană la Unicom SA Galaţi din cauza neplăţii salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii firmei de construcţii au întrerupt programul în acestă dimineaţă, timp de două ore, deoarece nu au mai fost plătiţi din noiembrie. Cei 150 de angajaţi ai societăţii spun că au ajuns în pragul disperării şi că mai au un pic şi mor de foame.

Greviştii spun nu mai au bani nici ca să-şi cumpere un săpun şi sunt nevoiţi să umble murdari „ca nişte animale". Conducerea Unicom Galaţi nu a mai plătit salariile propriilor angajaţi de peste şapte luni, iar o mare parte dintre salariaţi au declanşat azi dimineaţă, în jurul orei 08.00, un protest spontan.

Timp de două ore au aşteptat, în faţa sediului firmei, explicaţii din partea conducerii pentru întârzierile salariale.

Ultimii bani pe care i-am luat au fost din luna noiembrie. Din acel moment nu am luat nici un ban. Aşa ceva nu este posibil", ne-a declarat Florin Marin, 43 de ani.

Un săpun e în jur de cinci lei, nici banii aştia nu îi am. Suntem obligaţi să umblăm nespălaţi, ca nişte animale", ne-a declarat un alt angajat, Mihai Neagu, 48 de ani.

Nu dorim să facem greva vrem doar o explicaţie serioasă din partea conducerii prin care să ni se spună de ce nu primim banii. Măcar să ne spună că ne trimite în şomaj. Ne spune că dacă nu ne convine ne dă afară şi nu mai primim nici banii din urmă", ne-a declarat salariatul Costică Mardea.
Directorul general al firmei, Doru Pârlătescu, a dat vina pe criza economică.


„Avem restanţe în jur de 400.000 de lei către angajaţi. Cred că în luna august vom achita toate restanţele. Este criză şi sunt foarte puţine contracte. Sectorul privat a blocat orice investiţie", ne-a declarat Doru Pârlătescu.

Firma gălăţeană are de încasat restanţe de 3,5 milioane de lei doar din anul 2008. În aceste moment antreprenorul gălăţean are lucrări în Focşani, Oancea şi în Galaţi.

Unicom Galaţi este una din cele mai importante firme de construcţii din zonă. De-a lungul timpul a construit obiective importante, precum Turnul TV, Spitalul de Urgenţă, Tribunal şi sediul Poştei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite