Grevă la Metal Galaţi, în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tocko, Golubovic şi Alajbeg au stat în tribună la meciul cu Novara, supărate că nu-şi primesc salariile restante. Înaintea meciului de aseară din Liga Campionilor, toate jucătoarele străine de la Metal Galaţi au anunţat că refuză să intre pe teren. Până la urmă, trei dintre cele şase straniere au acceptat să joace.

Corneliu Mangalea, preşedintele CSU Metal, spune că echipa este în pericol să se desfiinţeze. Pentru detalii, click AICI

Situaţia financiară dramatică de la echipa campioană la volei feminin, CSU Metal Galaţi, a atins aseară un nou punct critic. Înaintea partidei cu Asystel Novara, din Liga Campionilor, toate cele şase jucătoare străine din echipă - a lipsit Gomez, accidentată - au anunţat că nu vor să joace, revoltă pentru faptul că salariile restante de mult timp nu le-au fost achitate.

La încălzire au ieşit doar voleibalistele românce, moment în care antrenorul sârb Zoran Terzic avea la dispoziţie numai şase jucătoare, printre care Ana Maria Berdilă (16 ani) şi Iulia Cazamir, de numai 15 ani.

După îndelungi discuţii,  inclusiv telefonice cu impresarii lor, Milena Sadurek, Suzana Cebic şi Sonja Borovinsek, au acceptat să se echipeze şi să intre pe teren. În schimb, Olga Tocko, Mira Golubovic şi Jelena Alajbeg, au rămas în tribune. A încercat să le facă să se răzgândească inclusiv observatorul din partea federaţiei europene, care le-a precizat că există obligativitatea de a fi pe foaia de joc 12 jucătoare, altfel se va dicta o amendă de 2.000 de euro pentru fiecare jucătoare în minus. În total, 6.000 de euro, pentru că în teren şi în zona rezervelor Metal a avut doar nouă jucătoare.

Jucătoarele ameninţă de mai mult timp că se va ajunge să nu mai intre pe teren dacă nu vin banii. Surse din cadrul echipei ne-au confirmat că şi înaintea derbiului din campionatul intern, de duminica trecută, câştigat cu Tomis Constanţa, s-au gândit la grevă şi au acceptat greu să mai acorde conducerii un răgaz de câteva zile

Preşedintele şi totodată finanţatorul echipei din Galaţi, Corneliu Mangalea, nu a fost prezent la meciul cu Novara, iar vicepreşedintele Petrică Deju a ajuns la sală cu numai cinci minute înainte de începerea jocului. Altfel nu erau bani pentru plata baremurilor de organizare. „Nu sunt eu cel în măsură să comentez situaţia creată, sunt prins la mijloc între jucătoare şi preşedinte", a spus Deju.

Titulară în Liga Campionilor la 16 ani

Terzic a fost obligat să înceapă meciul cu Ana Maria Berdilă, de doar 16 ani, în sextetul de bază. Timorată mai ales la preluare în primul set, Berdilă s-a descurcat destul de bine, având în cont şi două puncte reuşite în atac.

Câteva mingi, mai ales pe finalurile de set, a jucat şi Iulia Cazamir. Se va putea lăuda că la numai 15 ani, a debutat în Liga campionilor înainte de juca vreo secundă în prima divizie din campionatul intern.

Onorabil şi atât

În condiţiile amintite, Metal nu a putut să reziste în faţa redutabilei formaţii italiene şi a pierdut cu 0-3. Au fost şi destule momente de joc bun, care au oferit momente de speranţă şi entuziasm celor aproximativ 500 de spectatori, dar mai mult nu s-a putut. Conduse în primul set cu cu 4-9 şi apoi cu 12-17, gălăţencele au reuşit să egaleze (17-17) dar reacţia celor de la Novara a fost imediată şi setul s-a închis la 19-25. În setul secund, speranţele într-o minune au fost mai mari, Metal a condus cu 11-6 şi 20-18, dar din nou a cedat pe final de set.

În ultimul act, Metal a cedat repede. Daiana Mureşan, jucătoarea meciului cu 19 puncte, a obosit, după ce toate atacurile de până atunci ale echipei sale au fost duse aproape numai la finalizarea ei şi s-a terminat 18-25.

Calificarea este asigurată

În ciuda înfrângerii de aseară, Metal are asigurată calificarea în Top 12, din postura echipei cu cel mai bun punctaj dintre cele de pe locul patru din toate grupele. Echipele de pe ultimul loc din grupele A, B şi C au pierdut în penultima etapă şi, fără nicio victorie, nu mai au cum să depăşească formaţia gălăţeană.

Cine joacă astăzi?

Însă, nu se ştie dacă situaţia va fi redresată şi jucătoarele străine vor rămâne la Metal până la partidele din următoarea fază a Ligii Campionilor. „Nu ştim dacă vom pleca sau nu, noi am  aşteptat destul. Dacă lucrurile nu se vor rezolva, este posibil să plec", a declarat Olga Tocko.

În această seară, tot la Buzău, Metal Galaţi are programat un meci de campionat cu IOR Bucureşti. Cele trei greviste de aseară par decise să nu joace nici de această dată. Nu este exclus ca lor să li se alăture şi celelalte trei jucătoarea străine, Sadurek, Borovinsek şi Cebic.

Antrenorul Zoran Terzic a subliniat că aproape sigur va pleca de la Metal în vară, când i se termină contractul. „Deocamdată aceasta este slujba mea şi o respect până la capăt. În vară, posibilitatea de a pleca este foarte - foarte mare. Îmi pare rău că la ultimul meci al nostru de pe teren propriu din grupele Ligii Campionilor s-a produs acest eveniment neplăcut. Cele trei jucătoare au decis, împreună cu impresarii lor, să nu intre pe teren. Nu am avut ce să fac. Regret doar că nu am ştiut din timp de această intenţie a lor, aş mai fi luat trei jucătoare de la echipa de cadete a clubului. Ar fi fost o şansă unică pentru acele fete să evolueze într-un meci de Liga Campionilor", a declarat Zoran Terzici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite