Galaţi: Un reprezentant al Greenpeace a fost bătut crunt la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Şeitan, membru Greenpeace, a fost bătut cu bestialitate de un taximetrist deoarece n-a avut exact suma necesară pentru achitarea cursei

Andrei Şeitan, va păstra pentru multă vreme amintirea trecerii sale prin Galaţi. Tânărul, în vârstă de 32 de ani, reprezentant al cunoscutei asociaţii ecologiste Greenpeace, dar şi al Prodemocraţia, în data de 11 noiembrie, a luat un taxi pentru a traversa oraşul, dar s-a ales cu o bătaie soră cu moartea.

Originar din Constanţa, Şeitan nu cunoştea pe nimeni în Galaţi şi s-a bazat pe buna credinţă a taximetristului. A plecat din bariera Traian, iar la cealaltă ieşire din oraş, a ajuns să fie târât cu maşina preţ de câţiva metri şi să fie lovit de nenumărate ori cu pumnii de către taximetrist. Motivul: nu avea exact suma cerută pentru a plăti.

 „Aveam 50 de lei la mine, iar cu taximetristul m-am înţeles să-i plătesc 12 lei. Nu avea să dea rest. M-am învârtit prin zonă 10 minute ca să schimb, dar nu am găsit. I-am spus asta, iar taximetristul mi-a cerut banii şi a dat să plece. I-am spus că merg cu el să schimbe banii, dar a demarat în trombă. Am încercat să-l opresc, dar m-a prins pe jumătate în maşină şi m-a târât aşa  lovindu-mă cu pumnii”, ne-a declarat Andrei Şeitan.
Reprezentantul Greenpeace a scăpat cu viaţă doar pentru că taxiul a fost blocat de un microbuz în trafic, iar şoferul a fost nevoit să oprească.

Este vinovat că a fost agresat

Andrei Şeitan  susţine că a sunat la 112, dar în loc de un echipaj al poliţiei, la faţa locului s-a deplasat Jandarmeria. Până la urmă, declaraţia i-a fost luată la Poliţie, dar susţine că omul legii, care a întocmit procesul-verbal, l-ar fi sfătuit să renunţe la plângere.

 „Mi-a spus să iau un maxi taxi şi să plec la Constanţa pentru că oricum nu am nimic. Pe poliţist îl cheamă Adrian Roşu şi mi-a spus că ar avea prea multe hârtii de completat”, ne-a declarat Adrian Şeitan.

În Certificatul medico-legal se precizează clar că Şeitan, care se numără printre iniţiatorii campaniei „Salvaţi Roşia Montană”,  a suferit un traumatism cranio-cerebral de gradul I prin agresiune, ceea ce ne scuteşte de orice alte comentarii. Până la urmă, poliţia a demarat o anchetă pentru identificarea agresorului. Andrei a reţinut numărul taxiului  al cărui şofer l-a bătut. Este vorba de un Logan de culoare roşie, cu numărul de înmatriculare GL-06-JPW. Vom reveni cu amănunte legate de acest caz.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite