Grav accident de circulaţie/16 victime au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident de circulaţie s-a produs pe raza comunei Piscu, în această dimineaţă. Un microbuz de marfă adaptat necorespunzător pentru transportul de persoane, plin cu pasageri a derapat şi ieşind de pe şosea, s-a lovit de parapet după care a rupt un copac aflat pe marginea drumului. În maşină se aflau pe lângă şofer, 16 călători. Toţi au fost răniţi.

Echipajele SMURD şi ale Ambulanţei s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a acorda asistenţă răniţiilor şi a-i transporta la Spitalul de Urgenţă. Nouă dintre pasageri au suferit multiple fracturi iar trei au necesitat măsuri de stabilizare. Până la închiderea ediţiei rămăseseră internate cinci victime.



„Au ajuns la spital 16 victime. În prezent, toţi pacienţii sunt stabili şi se află în curs de investigaţii. Acesta este cel mai grav  accident colectiv de circulaţie din ultima perioadă. Toţi au suferit fracturi, plăgi, traumatisme toraco abdominale şi craniocerebrale”, ne-a declarat dr. Angel Trifan, şeful UPU SMURD.

Clipe de groază pentru călători

Toţi pasagerii, care veneau de la Tecuci şi se îndreptau spre Galaţi, s-au trezit într-o secundă claie peste grămadă.

„Veneam de la Tecuci şi am avut accident. Suntem răniţi mulţi dintre noi. Ne-am răsturnat deodată. Nu am văzut nimic pentru că maşina nu avea geamuri în spate. Este maşină de marfă”, spune Vasile Adăscăliţei, de 55 de ani, unul dintre pasageri.

image



„Ne-am trezit unul peste altul. Ne-am lovit. Mă dor coastele foarte tare. Mergea cu viteză şoferul. Nu este prima dată când este la un pas să ne omoare. Mereu circulă cu mare viteză. Nici nu ştim cum s-a întâmplat”, spune Marin Gheorghe, un alt calător din microbuz.

În urma primelor cercetări, poliţiştii au stabilit că viteza foarte mare a fost principala cauză a accidentului.
 
„Şoferul circula cu viteză mare, a pierdut controlul maşinii şi a ieşit de pe carosabil. S-a izbit de un copac şi apoi s-a răsturnat”, spune Viorel Cojocaru, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Gheorghe Vasilache, în vârstă de 60 de ani, cel care se afla la volanul maşinii, s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. În acelaşi timp s-a stabilit că maşina fusese modificată fără licenţă.

„În urma primelor cercetări microbuzul nu era destinat transportului de călători ci de marfă. Şoferului i s-a făcut dosar penal. Se efectuează cercetări în continuare”, spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Şoferul microbuzului recunoaşte că a pierdut controlul maşinii, dar spune că zăpada de pe şosea este de vină.

image


 
„Am avut accident din cauza zăpezii.Asta este. Maşina este nu este pentru transport persoane dar ce să fac. Îi duceam pe oameni la muncă nu la dans”, afirmă Gheorghe Vasilache.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a demarat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba despre un accident de muncă.

image

Mai rău se circulă în oraşul Brăila, decât în judeţ

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite