Grădiniţa cu program săptămânal sau grădiniţa părinţilor de week-end!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vorbim aici despre singura grădiniţă din Galaţi care primeşte copii luni dimineaţă şi îi „returnează" părinţilor abia vineri seara. Pentru a alunga plictiseala, asistentele şi îngrijitoarele care stau noaptea cu copiii organizează tot felul de petreceri tematice.

Aşa ar putea fi denumită metaforic Grădiniţa cu program săptămânal numărul 32 din Galaţi, singura din judeţ pe acest profil.

Părinţii şi bunicii care-şi aduc copiii în fiecare luni dimineaţă la Grădiniţa 32 au un fel strângere de inimă atunci când ies pe poarta unităţii şcolare pentru că ştiu că-i vor revedea abia vineri după-amiaza.

„Părinţii care-şi aduc aici copiii şi îi lasă la program săptămânal lucrează fie în străinătate, fie în România, dar în schimburi şi au un program strict. Avem părinţi care lucrează la Poşta Română, care au program şi noaptea. Avem însă şi câţiva copii ai căror părinţi lucrează normal, dar preferă să-i lase mai multă vreme la grădiniţă, evitând astfel să-i trezească cu noaptea în cap", spune directorul coordonator al instituţiei, Vasilica Dragu.

Asta nu înseamnă că dacă vor, părinţii nu-şi pot vedea copiii şi în interiorul celor cinci zile petrecute cu educatoarele de la grădiniţă. De multe ori, la revedere se lasă cu lacrimi, iar părinţii nu rezistă emoţional şi pleacă acasă împreună cu copiii lor.

„Eu am serviciu, la patron, şi nu prea am timp pentru copil. Părinţii lui sunt plecaţi în Cipru, la muncă şi n-au cum să se ocupe nici ei de copil. Am aflat despre această grădiniţă şi mi-am adus imediat nepotul", spune Ecaterina Tuluceanu, bunica unui copil care-şi petrece zilele lucrătoare ale săptămânii la Grădiniţa nr. 32.

Marius - unul dintre cei 16 copii abonaţi la programul săptămânal - spune că se simte bine alături de educatoare şi de asistentele cu care-şi petrece timpul la grădiniţă. „O ajut pe mami să facă bani", spune timid copilul.

O altă mămică spune că şi-a lăsat de curiozitate copilul o noapte la grădiniţă. „Au petrecut în pijamale, au ascultat muzică, s-au distrat pe cinste, ce mai, cu greu l-am convins că are cine să-l ia a doua zi! Vroia să rămână şi el noaptea acolo", povesteşte Mirela Bratoveanu, mama unuia dintre puşti.

La acelaşi preţ cu programul prelungit!

Sistemul săptămânal nu este deloc costisitor pentru părinţi. 12 lei pe zi pentru cei care vor masa de seară şi 10 lei pentru cei care nu mănâncă la cină.

„Practic, preţurile sunt la fel ca la orice altă grădiniţă cu program prelungit. Diferenţa este că noi avem şi cina, la care apelează destul de mulţi părinţi, mai ales cei care sunt la serviciu până pe la orele 18.00-19.00", mai spune Vasilica Dragu.

Grădiniţa a fost înfiinţată în anul 1979 şi a funcţionat în mai multe sedii. Sediul în care funcţionează în prezent este extrem de generos ca spaţiu, aici funcţionând cândva Inspectoratul Şcolar Galaţi. Pentru acest an şcolar s-au înscris 130 de copii, dintre care 16 la program săptămânal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite