Galaţi: Goana după bani distruge tot mai multe cupluri: s-a ajuns la un divorţ la două căsătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Goana după bani distruge tot mai multe cupluri: s-a ajuns la un divorţ la două căsătorii
Galaţi: Goana după bani distruge tot mai multe cupluri: s-a ajuns la un divorţ la două căsătorii

În primul semestru al acestui an, două mii de cupluri din Galaţi şi Brăila au divorţat, principala cauză fiind imposibilitatea de a câştiga decent dintr-o slujba în ţară  Aproape jumătate dintre gălăţenii şi brăilenii care divorţează sunt „stranieri” plecaţi să-şi câştige pâinea în alte ţări

Deşi mai puţine decât anul trecut, divorţurile continuă să aibă ca principală motivaţie situaţia financiară a partenerilor, care nu reuşesc să facă faţă împreună problemelor băneşti.

Cel mai frecvent recurg la această soluţie orăşenii, cuplurile de la ţară care au ajuns în faţa instanţei constituind doar un sfert din totalul perechilor care au divorţat în 2009.

Cei care fac acest pas sunt în primii ani de căsnicie sau sunt persoane cu vârste cuprinse între 35-40 de ani, care au deja copii.

1.000 de divorţuri la Galaţi
Statisticile arată că, în primele şase luni ale acestui an, o mie de gălăţeni au spus „adio” partenerilor, în faţa instanţelor, cuplurile care au divorţat fiind cu 400 mai puţine decât cele destrămate în urmă cu un an.

Chiar dacă trendul este descendent, stiuaţia este îngrijorătoare având în vedere că, în acelaşi timp, a scăzut şi numărul celor care decid să-şi pună pirostiile. Este vorba despre 2.100 de căsătorii faţă de 2.600 înregistrate anul trecut.

O situaţie similară este şi la Brăila, unde, prin hotărâri judecătoreşti definitive s-au pronunţat peste 800 de divorţuri în primul semestru al acestui an, faţă de peste 1.200 câte au avut loc în aceeaşi perioadă a lui 2008. În acelaşi timp, la oficiile de stare civilă s-au înregistrat 1.100 de căsătorii, în scădere cu o sută faţă de câte au avut loc în urmă cu un an.

Distanţa i-a despărţit

Sutele de persoane care au plecat la muncă în străinătate nu au conştientizat că banii nu aduc fericirea. “În peste 80% dintre cazuri, unul dintre partenerii implicaţi într-un proces de divorţ este plecat la muncă în străinătate, acesta fiind de altfel şi principalul motiv de despărţire”, declară Isabela Amariei, avocat în Baroul Galaţi.

"Divorţul psihologic se realizează doar în cuplu, ei nu finalizează divorţul legal fie din motive financiare, fie pentru că nu pot înfrunta statutul de persoană divorţată şi presiunea socială. Pe de altă parte, cei care fac acest pas depăşesc cu greu trauma emoţională fără un sprijin de specialitate”, explică  Adriana Ţigănucă, psiholog din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite