Giurgiuleşti şi Oancea, ultimele redute împotriva pestei porcine africane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controlul la frontiera cu Republica Moldova s-a intensificat  Foto Adevărul
Controlul la frontiera cu Republica Moldova s-a intensificat Foto Adevărul

 Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi a instituit măsuri de control sporite la graniţa cu Republica Moldova după ce în Rusia şi Ucraina a izbucnit o epidemie de pestă porcină africană.

În momentul de faţă există suspiciuni că epidemia de pestă porcină africană a ajuns şi în Belarus şi Republica Moldova. DSVSA Galaţi şi reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale şi Poliţiei şi-au împărţit atribuţiile pentru a stopa extinderea pestei porcine africane şi în România.

La cele două puncte de trecere a frontierei de la Giurgiuleşti şi Oancea s-a luat măsura controlului la animalele vii, dar şi a bagajelor personale ale călătorilor pentru a se depista dacă transportă produse şi preparate din carne de porc", ne-a declarat şeful compartimentului inspecţii din cadrul DSVSA Galaţi, dr. Nicolae Tureac.

116 tone de carne şi peşte confiscate

În altă ordine de idei, medicii veterinari gălăţeni au aplicat în 2009 un număr de 189 de amenzi, a căror valoare totalizează 511.300 de lei. Interesant de amintit este că au fost confiscate 116 tone de produse de origine animală şi non animală, în mare parte fiind vorba de carne, produse din carne şi peşte.

Grav este că o serie de apucături proaste ale comercianţilor nu au dispărut iar aceştia pun în pericol sănătatea consumatorilor. De pildă, continuă să vândă produse alimentare în tot soiul de locuri improprii.

Am observat şi o etichetare necorespunzătoare a produselor, în sensul că nu înţelegeai ce scria pe ele şi am retras produsele de la comercializare. Nici temperaturile nu erau adecvate în vitrinele frigorifice", ne-a declarat dr. Nicolae Tureac.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite