Galati: Gheorghe Nebunul s-a mutat la cofetărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati: Gheorghe Nebunul s-a mutat la cofetărie
Galati: Gheorghe Nebunul s-a mutat la cofetărie

De câteva luni, în curtea fostei cofetării din complexul din Ţiglina 1, mănâncă, doarme şi face baie Gheorghe Suciu, cunoscut de cei care au afaceri în zonă după porecla „Gheorghe Nebunu”



La o plimbare prin complexul comercial din Ţiglina I, nu ai cum să nu observi un pat jegos aruncat în colţul curţii fostei cofetării din zonă. Am încercat să dăm de cel ce îşi odihneşte oasele pe respectivul obiect de mobilier. Lucru deloc simplu de altfel. Umblând din magazin, în magazin şi din tarabă, în tarabă, am aflat că pe locatar îl cheamă Gheorghe şi în fiecare noapte doarme în patul cu pricina. „E un om liniştit, nu face scandal, doarme acolo împreună cu căţeii lui. Nu face niciun rău nimănui”, a spus vânzătoarea de la un magazin din zonă. O altă femeie a spus că, într-adevăr, omul nu face scandal, dar, pe de altă parte, faptul că aduce tot felul de vechituri şi îşi face nevoile pe unde apucă le crează celor care trec sau muncesc prin zonă un real disconfort. De altfel, din câte se pare, au fost făcute mai multe reclamaţii către Primărie asupra faptului că fosta cofetărie s-a transformat  într-un adevărat focar de infecţie.


La prânz, rezemat de gard

Pe Gheorghe „Nebunul” l-am găsit rezemat de un gard, tot în zona complexului Ţiglina, luându-şi prânzul alături de cei mai buni prieteni ai săi, căţeii Lassie şi Spartacus. Când ne-am apropiat ne-a salutat politicos şi s-a prezentat: „Mă numesc Gheorghe Suciu şi sunt născut pe  1 februarie 1957. Vă rog frumos să mă lăsaţi să-mi termin ciorba de burtă, şi apoi stăm de vorbă”. După câteva minute,   Suciu ne-a condus în „casa” sa.

„Stau aici de maxim 60 de zile. Am primit de la cineva 50 de lei, ca să păzesc locul acesta, şi de atunci dorm aici cu Lassie şi cu Spartacus”.
 

Omul spune că este însurat, dar că, în urmă cu vreo 11-12 ani, a venit pe jos tocmai de la Braşov. Motivul: găsise de muncă în construcţii.

 De atunci, cutreieră străzile Galaţiului în lung şi în lat. Doarme pe unde apucă şi mănâncă din când în când. Gheorghe are grijă şi de igiena personală, atât cât poate în condiţiile în care trăieşte.

Spune că se foloseşte de o găleată veche pentru a se spăla şi că se ascunde după ziduri ca să nu fie văzut dezbrăcat. Unicul său vis în momentul de faţă este acela de a ajunge în satul natal pentru a-şi relua viaţa anterioară: „Nu mai vreau de la viaţă decât să mă ajute cineva să ajung în satul meu, Drişoara, din judeţul Braşov.

Aş pleca pe jos, dar am coastele rupte. Nu cred că mai apuc iarna. Am primit bătaie din cauza căţeilor. Nu înţeleg de ce este rău să iubeşti un animal, care are glas ”.  Iarna trecută, Gheorghe „Nebunul” s-a adăpostit sub scările unui restaurant.

În acest moment, cofetăria din Ţiglina 1 reprezintă un adevărat focar de infecţie. De-a lungul timpului, acolo s-a strâns o grămadă de gunoaie, care pune în pericol sănătatea celor din zonă şi cu toate astea niciunul dintre gospodarii urbei nu pare să o observe. Gheorghe „Nebunul” nu este un personaj singular în Galaţi. Aproape în fiecare piaţă găseşti câte un astfel de om, care „locuieşte”  într-o clădire dezafectată sau canalizare, în cele mai mizere condiţii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite