Boschetarii, primele victime ale frigului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Pilaf a salvat un boschetar de la moarte
Gabriel Pilaf a salvat un boschetar de la moarte

Doi bărbaţi au fost internaţi în spital, după ce şi-au petrecut noaptea de duminică spre luni sub cerul liber

În ultimele 24 de ore, doi oameni ai străzii au ajuns la spitalul judeţean „Sfântul Apostol Andrei" în stare gravă. Unul dintre ei, Traian Mihai Gheorghiu, în vârstă de 61 de ani a încercat să se încălzească dând foc unor catoane în apropierea unui tomberon din cartierul Ţiglina I.


Din cauza neatenţiei dar şi a îmbibaţiei alcoolice din sânge, omul nici nu a simţit când i s-au aprins hainele. Cel care l-a salvat este un tânăr de 26 de ani, Gabriel Pilaf, tocmai ce coborâse din apartament şi îşi aştepta nişte prieteni în scara blocului.


Omul ăsta stă de foarte mult timp pe străzi. Ieri (n.r. duminică) eram în scară, când l-am văzut acolo, lângă tomberon. M-am apropiat de el, l-am acoperit cu geaca mea, i-am scos pantalonii de pe el şi după aia am sunat la Salvare. Cred că dacă nu mă duceam acolo, ardea de viu", a declarat salvatorul boschetarului.


De altfel, Gheorgiu nu este la primul incident de acest fel din câte se pare. „Ţin minte că acum vreo doi ani tot aşa a păţit, dar atunci nu a avut mai nimic", a spus Vasilica Ionescu, o femeie care locuieşte în zonă.


„Din 1990 nu mai am casă. Înainte am lucrat prin Combinat, dar acum stau mai mult pe străzi, că nu mai am nici casă. Nu vreau să îmi mai amintesc cum am pierdut-o pentru că am suferit foarte mult din cauza trebii ăsteia"
, a spus boschetarul.


Traian Mihai Gheorghiu a rămas internat în secţia de arşi a Spitalului Judeţean, cu arsuri de gradul II şi III în zona membrelor inferioare.


Degerat în groapă


Celălalt bărbat, în vârstă de 43 de ani, a suferit degerături, după ce şi-a petrecut întreaga noapte de duminică spre luni într-o groapă de pe marginea drumului.


Datorită faptului că are afecţiuni psihice destul de grave, după ce a fost stabilizat în urma şocului hipotermic pe care l-a suferit, a fost transferat la Spitalul de Psihiatrie „Elena Doamna". Dr. Nicolae Bacalbaşa a declarat: „Odată cu sărbătorile a venit şi frigul şi este de aşteptat să tot apară astfel de cazuri". De altfel, în acest moment pe străzile Galaţiului trăiesc peste 1.000 de oameni.

Cifră
1000 de boschetari. Autorităţile estimează că pe străzile Galaţiului trăiesc în acest moment între 900 şi 1200 de oameni fără casă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite