Galaţi: Portret: Georgiana Ghidersa, pictează replici după tablouri celebre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Portret: Georgiana Ghidersa, pictează replici după tablouri celebre
Galaţi: Portret: Georgiana Ghidersa, pictează replici după tablouri celebre

Georgianei i-a plăcut dintotdeauna  să facă replici după tablouri celebre. Între timp, au venit şi primele creaţii proprii, care i-au adus şi o grămadă de premii

Primele desene le-a făcut la vârsta de patru ani. „Vă daţi seama că erau nişte contururi, nu se poate spune că erau picturi”, povesteşte tânăra artistă. Abia doi ani mai târziu a ajuns la Palatul Copiilor, unde a început să înveţe tehnici adevărate de pictură.

Cei de acolo mi-au recomandat să folosesc multe culori. Le-am urmat sfaturile şi aşa a început să-mi placă să copiez lucrările unor artişti mari. Prima copie am făcut-o după un ”, spune fata.

Îndrumătorii de la Palatul Copiilor au remarcat imediat talentul fetei şi i-au recomandat să meargă la Liceul de Artă. Ceea ce Georgiana a şi făcut, dar nu din clasa întâi, ci abia din ciclul gimnazial.

De cum a ajuns la Liceul de Artă, Georgiana s-a trezit asaltată de colegii care aveau nevoie de ajutor la desen. A continuat să realizeze copii după artişti celebri, dar a început să facă şi lucrări proprii.

Premii peste premii!

La început îi plăcea foarte mult să transforme locuinţa părinţilor în expoziţie personală. “Evident că principalii mei vizitatori erau părinţii. Mamei chiar îi plăcea, pentru că şi ea a avut talent în pictură cu carul, dar nu prea l-a valorificat”, spune Georgiana.

De-a lungul anilor, a participat la o grămadă de concursuri. La Palatul Copiilor a obţinut premiul al II-lea la un concurs pe teme de antidrog, mândrindu-se chiar că lucrarea câştigătoare a fost expusă luni întregi în sediul Inspectoratului de Poliţie. Vara aceasta a fost într-o tabără de creaţie la Poiana Pinului, unde a câştigat locul al II-lea pe ţară.

Ştiţi ce-i interesant? La Poiana Pinului au venit copii din toată ţara, coordonaţi de profesori. Noi nu am avut un profesor îndrumător, şi totuşi am câştigat locul al II-lea”, spune pictoriţa de la Liceul de Artă.

L-a pictat pe Moş Crăciun

Recent a trimis o lucrare la un concurs vestit de pictură de la Belgrad. Lucrarea ei se încadrează în tematica din acest an: “Bucuria Europei!”.

Aveam mai multe teme, dar eu am preferat să le îmbin pe toate: iubire, prietenie, joc, muzică, plimbare. Am auzit că lucrarea mea le-a plăcut, încă mai aştept răspuns să văd dacă am câştigat”, povesteşte Georgiana.

Între timp, se poate mândri că a mai câştigat un trofeu, la concursul naţional „Acasă la Moş Crăciun”, care s-a derulat la Bucureşti.

Evident că l-am pictat pe Moş Crăciun aşa cum mi l-am imaginat eu: bun, copilăros... Când l-am pictat parcă i-am scos în evidenţă şi părţile care nu se văd, o bunătate ascunsă”, ne-a mărturisit tânăra artistă.

Profil:
Născută: 23 februarie 1993, în Galaţi
Studii: Elevă la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin
Familie: Necăsătorită

Ce-i place?

Îmi plac lucrurile colorate. Tocmai de aceea, mi-am decorat camera cu accesorii colorate. Am multe obiecte de mobilier vechi cărora le-am dat culoare, le-am dat viaţă. Mi-am aranjat camera aşa cum am vrut.

Ce nu-i place?

Urăsc să nu mi se dea dreptate atunci când am, dar mai ales când încerc să mă explic şi nu sunt înţeleasă. De asemenea nu-mi place să rămân în pană de idei. Atunci, iau o pauză, mă plimb şi revin acasă, beau un pahar plin cu apă şi reiau activitatea.

Întrebări şi răspunsuri

Ţi-ai „pune mintea” şi cu pereţii casei?

Am avut o idee, dar m-am lăsat păgubaşă, de fapt, hai să fiu sinceră – nu m-au lăsat. Am vrut să fac nişte forme ciudate, în colţurile case, care să mă reprezinte, să se vadă că am gust de artist, dar părinţii au sărit ca arşi. Oricum, nu renunţ la idee.

Ce te vezi făcând după ce termini studiile?

Ţin la acest hobby al meu şi-l voi păstra, dar vreau să mă formez şi într-o altă meserie. Voi pune arta pe locul al doilea. Încă nu mi-am format o idee în privinţa meseriei pe care o voi alege, încă mai am timp, sunt abia în clasa a XI-a.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite