Gardienii reţinuţi de Parchet pentru uciderea unui deţinut au fost puşi în libertate de Curtea de Apel Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi i-a reţinut miercuri pe Cornel Costel Ilie, Vasile Miron şi Petre Blaj, agenţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, sub acuzaţiile de omor şi purtare abuzivă .

Cei trei angajaţi ai Penitenciarului Galaţi sunt cercetaţi în legătură cu moartea lui Constantin Sandu, deţinut condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru furt calificat, care a murit pe 4 iunie 2010 în urma bătăilor crunte administrate de gardieni.

După audieri în instanţă care s-au prelungit ieri seară până în jurul orei 20,00, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis ca gardienii să fie cercetaţi în libertate, având obligaţia de a nu părăsi municipiul Galaţi.

Reamintim că în acelaşi caz au fost arestaţi alţi doi angajaţi ai Penitenciarului Galaţi. Este vorba despre agentul şef principal Bucur Codreanu şi agentul principal Nicu Chiriac.

Victima, Constantin Sandu (43 de ani), fusese închis de numai trei zile şi era foarte agitat din cauza crizelor de „delirium tremens" date de dependenţa de alcool. Gardienii l-au bătut cu pumnii şi cu picioarele, iar toată întâmplarea a fost înregistrată de camerele de supraveghere.

Violenţele s-au petrecut sub ochii inspectorul principal Cătălin Ghibea, care este şi el inculpat în dosar, fiind judecat în libertate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite