Garda de Mediu a rămas pe drumuri. Clădirea a fost sechestrată de Direcţia de Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul imobil, pe care Garda de Mediu l-a închiriat pentru desfăşurarea activităţii, şi-a găsit un nou proprietar în urma licitaţiei publice organizate de Direcţia de Finanţe Galaţi. Ea a devenit proprietatea privată a unei firme brăilene.

Clădirea din spatele sediului Primăriei a fost sechestrată de cei de la Finanţe, din cauza  unor datorii la bugetul de stat a celor de la Regionala CFR şi s-a vândut la preţul de 100.000 de euro, la care se adaugă şi TVA. Cei mai indignaţi de această situaţie sunt, desigur, angajaţii Gărzii de Mediu, care în loc să-şi facă treaba vor trebui să aranjeze mii de dosare.

„În această clădire putem sta până la sfârşitul lunii ianuarie. După asta nu ştiu unde ne vom duce. O variantă ar fi să mergem la Agenţia Locală de Mediu sau să ne mutăm la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA), acolo unde a fost staţia de meteorologie”, ne-a declarat şeful Comisariatului Judeţean Galaţi al Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu.

Şi cu plata chiriei este o problemă. Lunar, pentru derularea activitatăţii pe care o desfăşoară, Garda de Mediu trebuie să plătească o chirie de 6.000 de lei, care ar putea ajunge la 16.000 de lei, conform spuselor lui Mihai Turcu. 

De unde să avem noi, instituţie publică, atâţia bani?  Îmi pare rău că nu au putut găsi cinci miliarde de lei pentru a cumpăra această clădire. Bani au fost, dar nu a interesat pe nimeni să cumpere un sediu. În situaţia în care ne vom muta în alt loc, ne va costa mai mult. Nu ştiu ce vom face”, a încheiat Turcu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite