Infractori de cascadorii râsului în gara Tecuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prostituate, cuţitari şi vagabonzi îşi fac veacul pe peron, prin vagoane şi printre liniile de cale ferată, dându-le de furcă poliţiştilor. În staţia CFR a celui de-al doilea oraş ca mărime din judeţul Galaţi s-au furat până şi pacheţelele cu mâncare ale „naşilor"

În Gara Tecuci, se comit majoritatea infracţiunilor săvârşite cu violenţă în staţiile de cale ferată de pe întreg teritoriul judeţului Galaţi.
„În ultimii ani, în garniturile de tren care tranzitează Tecuciul sau pe peronul gării, au fost depistate numeroase persoane având asupra lor arme albe", a declarat agent şef Florin Căliman, din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi Feroviare, din localitate.

Unul dintre cazurile cele mai grave cu care s-au confruntat poliţiştii TF, a avut loc în luna martie a acestui an, când, un bărbat de 56 de ani a scos cuţitul şi l-a tăiat în zona gâtului pe un adolescent, cu care se luase la harţă pe peron. Culmea este că, deşi victima a ajuns în stare foarte gravă la spital, agresorul nu este cercetat pentru tentativă de omor, procurorii considerând că viaţa tânărului nu a fost pusă în pericol.


Hoţul şi-a marcat traseul

Un caz demn de „Cascadorii râsului" s-a petrecut în luna octombrie 2009, când poliţiştii au prins un hoţ luîndu-i urma după dâra pe care o lăsa pe pământ prada prea lungă şi grea. Nicolae Dobre furase şase metri de cale ferată, de pe o linie secundară, din gară. După ce a reuşit să o încarce în căruţă, a plecat direct la centrul de colectare a fierului vechi.
„L-am prins chiar înainte de a încerca să valorifice şina", a declarat agentul Florin Căliman.
Dobre nu a observat că un capăt al barei metalice atârna lăsând în urmă o dâră scrijelită.

Veronica, fata gării

Un alt personaj pitoresc este Veronica, prostituata gării. Cunoscută de toţi navetiştii, fata îşi face veacul prin zonă de mai bine de trei ani. De fiecare dată când o surprind la racolat clienţi, poliţiştii o amendează, dar prestatoarea de servicii sexuale îi este credincioasă gării precum o soaţă iubitoare.
„Nu avem ce să îi facem. Metodele la care apelează pentru a ne împiedica sa-i limităm accesul în gară sunt ieşite din comun", mai spune Căliman.


Când vede o uniformă prin apropiere, Veronica se duce glonţ la primul tren oprit, se aşează între şine sau şi mai grav, se agaţă de osia unui vagon. În general, salvarea poliţiştilor din situaţia delicată vine de la îngrijitoarea gării.
„Cu greu reuşeşte femeia de serviciu să o scoată de acolo. Ea este singura care se poate înţelege cu fata asta", mai spune Căliman.

Nici „naşii" nu scapă de hoţi

Cum călătorii s-au tot rărit, tâlharii din Tecuci se orientează spre singurele persoane pe care le mai găsesc prin trenuri, controlorii de tren.
În luna ianuarie, o spargere demnă de Stan şi Bran a avut loc în aceiaşi gară. Atunci, controlorii trenului personal Tecuci-Mărăşeşti au descoperit cu neplăcere că au rămas fără mâncarea de acasă, fără scule şi fără genţile de călătorie. Atunci, poliţiştii de la Transporturi au reuşit să-l prindă pe hoţ, care, după ce i-a prădat pe „naşi", s-a dus direct în cârciumă, unde şi-a sărbătorit sucesul cu mai multe pahare de vodcă.

Postul de Poliţie, plin de igrasie

Deşi au în supraveghere cea mai periculoasă gară din judeţ, poliţiştii din Gara Tecuci îşi desfăşoară activitatea într-un sediu nerenovat din timpuri imemoriale. În trei birouri înghesuite, cu o singură toaletă şi cu geamuri crăpate, oamenii legii trebuie să-şi desfăşoare anchetele. Sediul este închiriat de la CFR, însă conducerea gării l-a lăsat de izbelişte. Pereţii, plini de igrasie, sunt crăpaţi, tocul uşii mai are puţin şi se dezmembrează de bătrâneţe, iar iarna, zăpada şi gerul din interior sunt absolut normale. „Nu avem ce să facem. Astea sunt condiţiile, trebuie să ne descurcăm cum putem", a mai spus agentul şef Căliman.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite