Galerie foto/Gălăţenii s-au înghesuit la sarmale şi peşte prăjit la biserica “Sfântul Dimitrie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au stat la coadă pentru o farfurie cu mâncare Foto Bogdan Dimofte
Oamenii au stat la coadă pentru o farfurie cu mâncare Foto Bogdan Dimofte

Singurul lăcaş de cult din Galaţi care poartă hramul Sfântului Dimitrie s-a dovedit neîncăpător astăzi pentru credincioşii care au dorit să asiste la slujba religioasă. Mulţi nevoiaşi au profitat de sărbătoare pentru a primi o farfurie cu mâncare din partea Bisericii.

Biserica Sfântul Dimitrie a fost plină până la refuz astăzi de credincioşi, mulţi dintre aceştia venind de dimineaţă pentru a prinde un loc.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Pentru că nu au mai avut loc în biserica "Sfântul Dimitrie", mulţi gălăţeni au ales să asculte slujba religioasă în faţa lăcaşului de cult.

Foto Bogdan Dimofte

Mulţi credincioşi au profitat de sărbătoare pentru a da de pomană şi a se ruga pentru cei dragi.

Foto Bogdan Dimofte

Zeci de gălăţeni nevoiaşi au aşteptat răbdători terminarea slujbei pentru a primi o farfurie cu mâncare de pomană din partea Bisericii.

Foto Bogdan Dimofte

"Le-am pregătit sarmale, peşte prăjit, cozonac de post şi o bucată de pâine", ne-a declarat una dintre femeile care împărţeau hrana.

A fost ucis pentru că a trecut la creştinism

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a trăit pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian Galeriu (284- 311) şi era fiul voievodului cetăţii Tesalonicului, botezat în taină de părinţii săi, de frica prigoanelor împotriva creştinilor.

Maximian împăratul, auzind de moartea voievodului Tesalonicului, l-a chemat pe fiul acestuia şi, cunoscându-i înţelepciunea, l-a făcut voievod în locul tatălui său.

Foto Bogdan Dimofte

Împăratul a aflat apoi că voievodul Dimitrie este creştin şi a dat ordin să fie aruncat în temniţă. Acolo Dimitrie l-a cunoscut pe Nestor, care i-a cerut prin rugăciuni şi binecuvântare să-l poată birui pe Lie, un ucigaş de oameni.

Sfântul Dimitrie l-a însemnat cu semnul crucii pe frunte, iar Nestor l-a omorât în luptă pe Lie.

Aflând însă că Sfântul Dimitrie este cel care l-a îndemnat pe Nestor să se lupte cu Lie, împăratul a trimis ostaşi, poruncindu-le să-l străpungă cu suliţele pe Sfânt, în temniţă, pentru că a fost pricina morţii lui Lie.

Din rănile marelui Dimitrie nu a curs sânge, ci mir, iar moaştele lui au făcut multe minuni până astăzi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite