Galaţi: Excursii ieftine în apropierea Galaţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concedii la Lepşa, Slănic Moldova şi Monteoru de la 30 de lei pe noapte

Gălăţenii care au la dispoziţie doar câteva zile libere, pot petrece un week-end relaxant în mijlocul naturii în destinaţii turistice aflate la mai puţin de 200 de kilometri de casă.

Chiar dacă nu sunt la fel de exotice ca o vacanţă în Grecia sau Turcia, acolo unde nu toţi gălăţeni îşi pot petrece concediul, excursiile la Lepşa, Slănic Moldova sau chiar Sarata Monteoru au avantaje demne de luat în calcul: apropierea de Galaţi şi preţurile foarte mici.  

Cu toate acestea, destinaţiile nu sunt cuprinse în circuitele vândute de operatorii de turism din oraşul nostru astfel încât amatorilor nu le rămâne decât să-şi plănuiască singuri mini-vancanţa.

Cea mai apropiată de Galaţi locaţie pe care o putem recomanda turiştilor este Slănic Moldova unde cei mai mulţi dintre clienţi merg pentru tratamente. Acolo, în luna septembrie, se poate sta cu 30 de lei pe noapte într-o cameră dublă fără balcon, de la hotelul Venus, cotat la două stele. Dacă se doreşte o cameră dublă cu balcon, atunci preţul pentru o noapte de cazare este de 34 de lei” ne-a informat Daniela Coman de la agenţia „Paralela 45”. 

Cât despre Lepşa şi Sarata Monteoru, operatorii de turism susţin că majoritatea spaţiilor de cazare aparţin localnilor şi, fiind vile private, cazarea se face direct la destinaţie.

În ceea ce priveşte preţul unui concediu în natură la Lepşa, gălăţenii vor scoate din buzunare 70 de lei pentru o cameră dublă, cu baie proprie, la Pensiunea Bianca. Aici turiştii pot face drumeţii pe cheile Tişiţei, grătare în curtea vilei şi admira frumuseţile naturii.

După doar două ore de mers cu maşina, turiştii pot petrece un week-end relaxant şi la Sarata Monteoru. Aici o noapte de cazare costă 70 de lei la Pensiunea „Casa cu Tei” şi poate ajunge la 100 de lei la Pensiunea „La Pădure”.

Ca şi posibilităţi turistice, amatorii pot vizita la Vulcanii Noroioşi, Castrul roman de la Pietroasele, Focul viu de la Lopătari (gaze care se aprind la ieşirea din sol), Mănăstirea Ciolanu (sec. XIV), aşezările rupestre de la Bozioru, Bisericuţa lui Iosif sau barajul de la Siriu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite