Galaţiul va avea 52 de spaţii noi de joacă pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii şi bunicii îşi vor putea plimba copiii şi nepoţii în noi locuri de agrement până la sfârşitul anului. Conform unei hotărâri a Consiliului Local Galaţi, aprobată recent, în maxim şase luni vor fi finalizate 52 de spaţiile de joacă.

În aceste locuri destinate în primul rând celor mici vor fi amplasate leagăne, platforme cu tobogane, balansoare, carusele, echipamente oscilante şi gropi cu nisip.
De aceste investiţii se vor putea bucura şi adulţii pentru că în unele mini-parcuri vor fi amplasate şi echipamente destinate sportului şi fitnesului.
În plus, în aceste spaţii de joacă va fi amplasat mobilier urban corespunzător. Este vorba de bănci pentru odihnă şi coşuri de gunoi tip stradal.


Finanţarea a fost aprobată tot în ultima şedinţă a Consiliului Local Galaţi, iar sumele alocate "vor fi în valoare de aproape 13,5 milioane de lei. Suprafaţa totală a spaţiilor de joacă se va întinde pe 2,96 hectare", se mai precizează în hotărârea legislativului local.
Pentru a nu pune sănătatea celor mici în pericol, materiale din aceste parcuri vor fi realizate din lemn uscat şi fasonat, răşini, profile metalice protejate împotriva degradării prin zincare, vopsire şi elemente de plastic.

S-a apelat la proiectanţi din Piteşti

Studiul de fezabilitate pentru realizarea spaţiilor de joacă este făcut firma SC Sanero Composites SRL Piteşti.
Conform informaţiilor oferite de primarul Dumitru Nicolae în rapoartele sale anuale, suprafaţa totală de spaţiu verde din municipiul de la Dunăre este de 722,19 hectare, din care 49,6 hectare zone de agrement.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite