Galaţiul este unul dintre ultimele judeţe din ţară la capitolul păduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul de faţă, din totalul de 446.632 hectare, cât reprezintă suprafaţa judeţului, doar 8,3% este acoperită de păduri. Numărul hectarelor împădurite a scăzut de la an la an începând cu 1990.

Media europeană în ceea ce priveste suprafaţa împădurită a unui judeţ sau a unei ţări este de 35% din întregul teritoriu. În Râmânia, media este de doar 27%, iar Galaţiul stă şi mai prost de atât. Din cele 446.632 hectare cât măsoară întreg judeţul, doar 8,3% reprezintă pădure.
 
“Ar trebui să avem 15% pădure. Avem doar 8,3%. Încă mai avem de luptat până ajungem la această cifră. Merge foarte greu. Sunt suprafeţe noi care nu au fost niciodată împădurite sau cele de pe care s-a tăiat foarte mult”, spune Gheorghe Luca, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Galaţi.

Unul dintre motivele pentru care numărul hectarelor de pădure nu creşte aşa cum ar fi normal este, pe lângă teierile ilegale, faptul că o mare parte din păduri aparţine persoanelor fizice.

“Din 37.000 de hectare, 21.000 sunt la stat şi restul la privat. Aşa este peste tot în ţară. Aproape jumătate din păduri nu mai sunt la stat. Din tot ce aveam în 1990, jumătate nu ne mai aparţine. Aici mai intervine şi următorul lucru. Proprietarii actuali nu mai sunt la fel de responsabili faţă de bătrânii lor. Acum se taie fără logică”, mai spune Gheorghe Luca, de la Direcţia Silvică Galaţi.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite