EXCLUSIV/Galaţiul este lider pe ţară la traficul de prostituate. O fată se vinde cu 2.500-5.000 de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele Poliţiei sunt zdrobitoare: judeţul Galaţi este înregistrat pe ultimele 12 luni cu 60 de cazuri descoperite de trafic de persoane. Astfel Galaţiul este pe primul loc pe ţară, în faţa judeţelor Iaşi, Bacău şi Suceava

Dacă activitatea economică de la malul Dunării este în picaj, mii de firme fiind în faliment şi peste 11.000 de oameni rămânând fără loc de muncă în ultimul an, nu acelaşi lucru se poate spune despre aria infracţională.

În ceea ce priveşte încălcarea legii, Galaţiul este plasat către vârful tuturor clasamentelor naţionale întocmite de Poliţie. La infracţionalitatea economică suntem pe locul 4, la tâlhării şi furturi - pe locul 3, iar la traficul de fiinţe umane - pe locul 1.

60 de femei din Galaţi au fost exportate anul trecut

Potrivit unui raport recent al Poliţiei, în ultimele 12 luni au fost descoperite la Galaţi 60 de cazuri de femei vândute pentru reţelele de prostituţie de peste frontiere. Galaţiul surclasează astfel judeţele vecine, câtă vreme la Buzău sunt doar 3 cazuri, la Brăila - 19, iar la Focşani -17.

Ruşinosul podium naţional al traficului de prostituate este completat de Iaşi şi Bacău, în vreme ce judeţele din Ardeal şi Banat sunt ultimele.

Clanurile se luptă cu săbiile pe minorele din satele gălăţene

În ciuda faptului că Poliţia gălăţeană are o atitudine rezervată vizavi de acest fenomen (în 2009 au fost 60 de cazuri, dar presa a primit puţine informaţii sau chiar deloc), realitatea ne arată că stăm foarte prost la combaterea traficului de carne vie.

De altfel, prin satele gălăţene este un "marketing" dur. Bandele de interlopi (în special clanurile "Ţăranilor", "Lazărilor" etc) se bat în săbii prin discotecile rurale - amintim aici Corod, Cosmeşti, Umbrăreşti, Valea Mărului - pentru a avea întâietate în a racola minore pentru prostituţie "afară".

Fetele sunt momite cu 2-3 sute de euro, apoi vândute peştilor din Occident cu sume cuprinse între 2.500 şi 5.000 de euro. Ce face Poliţia în acest timp? Greu de spus. Cert este că racolatorii zburdă în voie prin judeţ, iar bătăile dintre clanuri sunt tratate cu maximă îngăduinţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite