Performanţă: Galaţiul este locul 9 în Europa la viteza din reţelele Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul de la malul Dunării a bătut Bucureştiul şi Timişoara, dar şi Parisul, Londra sau Berlinul. Datele au fost date publicităţii de compania Akamai, liderul mondial în studii de impact pe internet.

Akamai, compania care publică cele mai relevante studii privind Internetul, a dat recent publicităţii rezultatele statistice corespunzătoare celui de al treilea trimestru din 2009.

Potrivit acestuia, România ocupă locul patru pe plan mondial în funcţie de media vitezelor conexiunilor la Internet, iar în Galaţi sunt cele mai multe conexiuni broadband din ţară care au viteze de peste 5 Mbps.

Surpriză de la malul Dunării

Galaţiul depăşeşte capitala României, dar şi oraşe importante, precum Timişoara, Constanţa, Cluj sau Iaşi. Pe piaţa oraşului se bat nu mai puţin şapte companii importante, care au toate viteze de peste 11 Mbps.

Iată-le, împreună cu viteza asigurată de acestea la conexiuni: ILINK - 53,04 Mbps, EVOLVA - 47,76 Mbps, CCC Bluetelecom- 28,81 Mbps, TRINET - 21,16 Mbps, RDS - 20,75 Mbps, EXTREME NET - 19,27 Mbps, COY SAT -16,81 Mbps, UPC - 11,80 Mbps

Cel mai rapid internet de la Galaţi a fost măsurat la Universitatea „Dunărea de Jos", care în reţeaua proprie (cu peste 3000 de useri) asigură 64, 08 Mbps.

România este pe locul 4 în lume!

Conform raportului „State of the Internet", România este depăşită doar de Coreea de Sud, Japonia şi Hong Kong, atunci când vine vorba de media vitezelor conexiunilor la Internet.

Viteza medie a conexiunilor la Internet pe plan mondial este de 1,7 Mbps, în ţară noastră este 6,2 Mbps, în creştere cu 12% faţă de intervalul similar al anului anterior, iar cea mai mare se înregistrează în Coreea de Sud 14,6 Mbps. În SUA, viteza medie este de 3,9 Mbps, iar în Japonia 7,9 Mbps.
În trimestrul 3 din 2009, 46% dintre conexiunile la Internet din ţara noastră au depăşit viteza de 5 Mbps, cu 13% mai multe decât în aceeaşi perioadă din anul anterior.

În ceea ce priveşte oraşele unde există Internet broadband, peste 5 Mbps, Galaţiul se situează pe locul 9 în Europa cu un procentaj de 75%. În vârful clasamentului se află oraşele Pecs şi Miskolc din Ungaria cu 90%, respectiv 88%, pe locul trei fiind oraşul Lyngby din Danemarca cu un procentaj de 87%.

Per total, în România 46% dintre conexiuni broadband au viteze de peste 5 Mbps, 33% au viteze între 5-10 Mbs, iar 1,8% au viteze de peste 25 Mbps.

50.000 de abonaţi

Companiile de internet din judeţul Galaţi au în total aproape 50.000 de abonaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite