Galaţiul a fost reprezentat la şedinţa Comitetului Comun dintre România, Moldova şi Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a fost prezent vineri, la cea de-a treia şedinţă a Comitetului Comun de Monitorizare a Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013.

Manifestarea, organizată de catre Autoritatea Comună de Management (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului) şi Secretariatul Tehnic Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi, se desfăşoară la Chişinău, Republica Moldova.

Deciziile importante care s-au aflat pe ordinea de zi au fost: aprobarea raportului anual de implementare, analizarea situaţiei existente pentru primul apel de proiecte (depunerea proiectelor şi stadiul de dezvoltare), precum şi analizarea situaţiei pentru demarearea celui de-al doilea apel de proiecte, din toamna acestui an şi stabilirea valorii de finanţare.

Tot la Chişinău, cei prezenţi s-a dezbătut schema de proiecte strategice, proiecte mari, de infrastructură.

„În ceea ce priveşte stadiul implementării Programului, în prezent se află în proces de evaluare proiectele depuse în cadrul primului apel la propuneri şi se pregăteşte lansarea celui de-al doilea apel, în luna septembrie a anului în curs. Consiliul Judeţului Galaţi a depus spre finanţare în cadrul primului apel al acestui Program un număr de patru proiecte în calitate de aplicant şi 2 proiecte în calitate de partener, ale căror bugete totale însumează peste 12 milioane de euro", a precizat Eugen Chebac.

Tot în acest sfârşit de săptămână, în calitate de preşedinte al Euroregiunii „Dunărea de Jos" şi având la bază planul de activităţi al Comisiei pentru educaţie, ştiinţă şi activităţi sportive din cadrul Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră, Eugen Chebac va lua parte la prima ediţie a Turneului Internaţional de Baschet „Cupa Euroregiunii Dunărea de Jos", eveniment care se desfăşoară la Cahul, Republica Moldova.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite