Galati: Galaţiul, fără bani pentru salubrizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati: Galaţiul, fără bani pentru salubrizare
Galati: Galaţiul, fără bani pentru salubrizare

De luna viitoare, străzile şi cartierele Galaţiului ar putea fi ocupate de munţi de gunoi Lipsa banilor la bugetul local poate avea pentru gălăţeni  una dintre cele mai negre consecinţe.  Locuitorii oraşului ar putea rămâne cu gunoiul la uşă deoarece nu vor mai fi bani pentru serviciul de colectare a resturilor menajere  şi a deşeurilor.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a precizat că banii pentru colectarea gunoiului vor ajunge doar până în septembrie. Pentru a se evita acest scenariu sumbru, se va încerca o rectificare bugetară care să rezolve situaţia.

 „Pentru serviciul de salubrizare, anul acesta, a fost alocat un buget de 4.700.000 de lei. În această sumă sunt încluse toate serviciile de salubrizare. Banii nu sunt suficienţi şi vom rămâne neacoperiţi pe ultimele luni ale lui 2009. Trebuie să găsim o soluţie”
, a afirmat viceprimarul.

Având în vedere că lipsa serviciului de colectare a gunoiului va afecta în mod direct gălăţenii, am stat de vorbă cu câţiva dintre ei. Oamenii s-au arătat  indignaţi de consecinţele care le-ar putea avea acest lucru.

„Nici acum oraşul nu este curat. Dacă nu vor mai fi nici bani de strâns gunoiul, cred că la fiecare colţ de stradă se vor face munţi de resturi menajere"
, a declarat Mihai Pascal.

„Nici nu vreau să-mi imaginez ce ar putea însemna acest lucru. Deja oraşul este plin de gunoaie şi resturi menajere, de la un capăt la altul. Singura posibilitate ar fi să ne mutăm în alt oraş sau să plecăm la ţară sau mai bine din ţară”
, consideră Bobulişteanu Teodora.

1.300 de tone de deşeuri, în plus faţă de cantitatea plătită de Primărie


Statisticile realizate în ultimii ani arată că un gălăţean produce zilnic cel puţin 1,4 kilograme de gunoi. Reprezentanţii municipalităţii sunt dispuşi însă să plătească doar pentru un kilogram de resturi menajere. Această strategie a făcut ca serviciul de salubrizare să încaseze mai puţini bani pentru activitatea prestată.

Directorul e, totuşi, optimist


În luna iulie, cei de la Ecosal au  colectat cu 1.300 de tone de deşeuri în plus faţă de cantitatea estimată şi plătită de Primărie. În ciuda acestei diferenţe, directorul SC Ecosal SA, Ion Ionescu, susţine că societatea de salubrizare nu are probleme financiare.

„Din ce ştiu eu, există fondurile necesare desfăşurării activităţii în condiţii bune,  până la finele anului. Acum, sper ca banii să şi ajungă”
, ne-a declarat Ion Ionescu.

Anul trecut salariaţii serviciului public de salubrizare Ecosal au colectat şi transportat  la groapa de gunoi peste 100.000 de tone de gunoi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite