Galaţiul, pe locul 13 la încasarea impozitelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi au contribuit, în primul trimestru din 2010, la Bugetul general consolidat cu peste 327 de milioane de lei.

Deşi suma încasătă de la contribuabili este cu 11% mai mică decât cea colectată în aceeaşi perioadă a anului trecut, Galaţiul s-a menţinut pe locul 13 în topul judeţelor din punct de vedere al volumului veniturilor bugetare colectate.


Cei mai mulţi bani au fost aduşi la bugetul de stat (148 de milioane de lei), în timp ce la Fondul de şomaj nu au fost viraţi decât patru milioane de lei.


Aproape 80% din suma colectată provine de la contribuabilii care s-au conformat voluntar obligaţiilor fiscale, ceea ce ne dă speranţa să credem că, odată depăşită perioada de recesiune, vom putea discuta şi consolida parteneriatul pe care ni-l dorim cu agenţii economici", a precizat Lucian Domniţeanu, director coordonator al DGFP Galaţi.


Propriri şi sechestre
Contribuabilii care nu şi-au plătit de bună voie dările către stat au fost obligaţi prin somaţii, sechestrarea bunurilor şi propriri.

În primele trei luni ales acestui an, am încasat 53 de milioane de lei în urma proprilor şi 33 de milioane de lei din sechestrele aplicate asupra bunurilor mobile şi imobile ale datornicilor", a mai spus Domniţeanu.


Tot în această perioadă, au fost controlate şi domeniile cu risc ridicat de evaziune fiscală, precum transporturile rutiere de mărfuri, comercializarea materialului lemnos şi jocurile de noroc astfel încât, în urma neregurilor depistate, inspectorii fiscali au adus la bugetul statului încă 23 de milioane de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite