Galaţiul se află pe locul al nouălea în ţară la numărul de şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia la nivelul judeţului în ceea ce priveşte rata şomajului este tristă. În momentul de faţă există 14.175 de şomeri şi doar 83 de locuri de muncă  pentru aceştia.

Dacă la începutul anului Galaţiul ocupa un ruşinos loc trei în topul naţional în ceea ce priveşte rata şomajului, lucrurile s-au îmbunătăţit puţin. Cei 14.175 de şomeri înregistraţi în momentul de faţă în baza de date a AJOFM ne clasează pe locul al nouălea pe ţară.

„Pentru aceşti şomeri avem disponibile la ora actuală doar 83 de locuri de muncă. Acestea sunt în mare parte pentru necalificaţi”, spune Carmen Hanţaţuc, directorul AJOFM Galaţi.

În ceea ce priveşte cursurile de calificare organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, acestea sunt în număr de 47 şi vizează tot felul de meserii, pornind de la brutar până la contabil.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite