Galaţiul, capitala muzicii pentru două săptămâni. Programul Festivalului internaţional "Leonard"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul începe pe 12 mai şi se anunţă un regal artistic pentru toate gusturile. Seria de spectacole debutează cu un concert al lui Fuego şi se termină cu o operetă de Verdi.

O dată pe an, Teatrul Muzical din Galaţi trăieşte la intensitate maximă atunci când organizează „Festivalul Internaţional Leonard”. Anul acesta, evenimentul a ajuns la cea de-a VII-a ediţie. „Deşi am avut bani puţini am reuşit şi în acest an să păstrăm tradiţia şi am organizat acest festival”, spune directorul Teatrului Muzical, Florin Melinte.

Cele 17 evenimente pregătite pentru cele 18 zile de festival acoperă întreaga arie de evenimente specifice unui teatru muzical, de la operă şi balet până la muzică uşoară şi divertisment.

Debut cu Fuego!

„Festivalul Leonard” va fi deschis pe 12 mai cu un concert cu melodii de neuitat, al cărui invitat este nimeni altul decât Fuego. Festivalul va continua pe 13 mai cu un concert al Orchestrei simfonice a Teatrului „Nae Leonard” în colaborare cu studenţii Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, totul sub bagheta maestrului Sorin Oancea.

Teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti va veni vineri, pe 14 mai, pentru prima dată la Galaţi cu un spectacol integral. Este vorba despre „Alo, aici revista”.
„Un gen de teatru care îmbină într-un mod specific gustul montărilor de fast cu satira socială şi cetăţenească, un gen unic, nemaiîntâlnit pe scenele de divertisment”, spune secrertarul artistic al Teatrului Muzical, Laura Sava.

Pe 15 mai va concerta orchestra Filarmonicii din Cernăuţi, iar pe 16 mai  teatrul Muzical „Nae Leonard” va pune în scenă spectacolul de divertisment „Se întorc românii”.

Florin Piersic îşi deapănă amintirile

Poate cel mai aşteptat moment al festivalului va fi întâlnirea de luni, 17 mai, dintre Florin Piersic şi Adriana Trandafir. Hoinărind printre amintiri este un spectacol aniversar dedicat marelui actor cu ocazia celor 50 de ani de carieră.

Pe 20 mai, alături de orchestra Teatrului Muzical din Galaţi va urca pe scenă şi cvartetul de suflători “Concordia” din Iaşi, iar vineri cei care vor alege să vină la teatru vor avea parte de un concert de muzică grecească.

Sâmbătă este din nou concert simfonic cu orchestra “Philarmonia” din Bucureşti iar duminică va urca pe scenă “Cavalleria Rusticana”, cu invitaţi de marcă din Ucraina.
Pe 27 mai Livia Teodorescu Ciocânea va susţine un recital „Frederic Chopin” la noul pian de 50.000 de euro al Teatrului Muzical.
Vineri, 28 mai este un alt moment mult-aşteptat din festival pentru că pe scenă va urca Baletul din Kiev.

Vine şi Tudor Gheorghe

Penultima zi din festival este dedicată maestrului Tudor Gheorghe, care revine la Galaţi cu cel mai nou turneu „Chemarea păsării de-acasă”, pentru ca ultima zi să fie dedicată „Balului Mascat”, de Giuseppe Verdi.
Toate spectacolele din cadrul festivalului vor începe la ora 19.00, iar preţul biletelor variază între 10 şi 60 de lei.

ISPA dăunează grav muzicii!

Celor care se aşteptau ca Grădina de vară a teatrului să fie redechisă odată cu venirea sezonului cald le dăm o veste proastă! Grădina de vară nu va funcţiona nici pe perioada Festivalului Leonard, dar nici până la finele actualei stagiuni.

Motivul? Lucrările ISPA au poposit pentru ceva vreme chiar în faţa muzicalului şi orice încercare de a realiza un spectacol de calitate nu ar putea avea succes în sunet de picamere.

„Cel mai probabil vom redeschide Grădina de vară odată cu primul spectacol din stagiunea 2010-2011, adică undeva pe la începutul lunii august”, spune directorul Florin Melinte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite