"Galaţii de altădată": O expoziţie de fotografie cu valoare istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vor putea fi admirate peste 20 de colaje. Foto: Bogdan Nistor
Vor putea fi admirate peste 20 de colaje. Foto: Bogdan Nistor

Este un proiect care prefaţează Serbările Galaţiului şi care are ca scop atragerea atenţiei asupra necesităţii restaurării urgente a clădirilor de patrimoniu şi a protejării centrului istoric

Primăria Municipiului Galaţi şi Asociaţia pentru Tranziţia Urbană, cu finanţare alocată de Uniunea Arhitecţilor din Romania din taxa de timbru de arhitectură, lansează duminică proiectul "Galaţii de altădată".

Este vorba despre o monografie originală a patrimoniului arhitectural gălăţean, care atrage atenţia asupra necesităţii restaurării urgente a clădirilor de patrimoniu şi a protejării centrului istoric.

Aşa arăta la începutul anilor 1900 Palatul Administrativ

Proiectul va debuta cu deschiderea expoziţiei „Rendez-vous cu Galaţii de altădată", care va avea loc în holul Universităţii „Dunărea de Jos", şi va continua până pe 20 noiembrie cu proiecţii de materiale audio-video în spaţii publice şi cu distribuire de publicaţii cu tematică legată de clădirile cu valoare istorică şi arhitecturală din oraş.

Proiectul se adresează în primul rând tinerilor, elevi, liceeni, studenţi, şi vrea să stimuleze astfel interesul acestora pentru trecutul urbei şi grija pentru protejarea identităţii culturale locale moştenite prin intermediul caselor şi palatelor în care au trăit cândva personalităţi emblematice ale oraşului.

"Invităm, aşadar, gălăţenii la o călătorie vizuală prin «la belle epoque» a Galaţilor de altadată", spune viceprimarul oraşului, Nicuşor Ciumacenco.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite