Profesorii ACUZĂ: Sindicatul Liber din Învăţământ dă bani cu camătă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Mircea Petică le-a dat oamenilor ajutoare la inundaţii, dar le-a pus condiţia să rămână membri încă cinci ani. Nemulţumiţi de atitudinea dictatorială a lui Mircea Petică, mulţi membri ai sindicatului au fugit în ograda altor organizaţii.

Liderul Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Tecuci (afiliat la FSLI) este acuzat de mai mulţi membri care au părăsit sindicatul în ultimul timp de practici dictatoriale în sânul sindicatului.

Proces pentru demisie!

Cel mai recent caz este cel al soţilor Emilia şi Vasile Roşu, de la Şcoala Gimnazială nr. 10 "Dimitrie Sturza" din Tecuci care s-au trezit acţionaţi în instanţă de Mircea Petică după ce şi-au dat demisia din SLI Tecuci.

"Noi am primit de la sindicat ajutoare în valoare de 400 de lei în luna septembrie 2007, după inundaţiile care au afectat oraşul. La cât de zăpăciţi eram pe atunci nu am văzut că domnul Petică a trecut în contractul de acordare a ajutorului o clauză prin care ni se condiţiona plata acestor ajutoare cu obligaţia de a rămâne în sindicat încă cinci ani", spune extrem supărat Vasile Roşca.

Soţia acestuia este şi mai nemulţumită de atitudinea liderului de sindicat Mircea Petică.

"Mă simt discriminată pentru că au fost mai mulţi colegi de-ai mei care au plecat din sindicat, care au primit şi ei astfel de ajutoare, dar care nu au fost acţionaţi în instanţă. Am restituit deja banii, dar vreau să ştie şi alţii ce fel de lider este domnul Petică", spune Emilia Roşu.

"Ce fel de lider de sindicat este un om care în loc să-şi ajute oamenii îi forţează prin orice metodă să rămână în sindicat. Este un abuz, este un alt fel de a da bani cu camătă! Adeziunea la un sindicat nu poate fi condiţionată cu nimic", spune Constantin Ciosu, liderul Federaţiei Educaţiei Naţionale, formaţiune sindicală la care au aderat foarte mulţi refugiaţi din SLI Tecuci.

Atitudinea dictatorială a lui Mircea Petică este dealtfel recunoscută chiar de oameni care au stat câţiva ani în Sindicatul Liber din Învăţământ.

„Am stat nouă ani în acest sindicat şi vreau să vă spun că nu am auzit niciodată de alegeri democratice în interiorul sindicatului", spune Adriana Ciocănel, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar de la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" din Tecuci.

Petică, dictatorul

Contactat telefonic liderul de sindicat Mircea Petică nu a făcut decât să confirme ceea ce au declarat dascălii cu care vorbisem până atunci.

"Sunt banii mei şi fac ce vreau cu ei", a tunat aşa-zisul lider de sindicat după care ne-a trântit telefonul în nas.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite