Prefectura somează Primăria să scoată la licitaţie serviciul de termoficare al municipiului Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Populaţia municipiului Galaţi, dependentă de termoficare, ar putea rămâne fără apă caldă la robinete. Prefectul somează Primăria să rezolve problema de urgenţă organizând o licitaţie pentru desemnarea unei alte societăţi.

Galaţiul ar putea să piardă nu mai puţin de 1,5 milioane de euro din cauză că Apaterm, societatea de termoficare aflată în subordinea municipalităţii, nu mai deţine licenţă de distribuţie a energiei termice şi deci a apei calde şi căldurii. Mai mult chiar, societatea se află în procedură de reorganizare.

Guvernul a alocat Galaţiului 65 de milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea punctelor termice şi a reţelelor de apă. Astfel s-ar îmbunătăţi starea tehnică a sistemului de distribuţie şi s-ar reduce extrem de mult pierderile. Problema este că Apaterm nu mai este licenţiată şi astfel nu vom putea intra în posesia acelor bani", a declarat Paul Florea, prefectul judeţului Galaţi.

Prefectura somează

Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, a dat un ultimatum municipalităţii pentru a intra în legalitate cu situaţia serviciului de termoficare al municipiului Galaţi. Prefectul cere Primăriei să scoată la licitaţie acest serviciu pentru că orgoliile din spatele scenei politice ar putea să îi lase pe gălăţeni fără apă caldă acum şi căldură la iarnă.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite