Galaţi:Transurb nu are bani pentru cauciucuri de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuze Transurb, Foto:Bogdan Dimofte
Autobuze Transurb, Foto:Bogdan Dimofte

Transportul public de persoane din municipiul Galaţi este în pericol! Societatea Transurb are nevoie de 400.000 de lei pentru a cumpăra anvelope de iarnă pentru autobuze, însă suma nu se regăseşte în bugetul de cheltuieli al societăţii pe acest an.

Potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cei care merg cu maşinile neechipate cu cauciucuri de iarnă în condiţiile în care şoseaua este acoperită cu zăpadă sau polei, precum şi şoferii veghiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 3,5 tone precum şi cei ai autoutilitarelor de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune care nu au cauciucuri de iarnă riscă să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 603 şi 1.430 lei şi reţinerea cerificatelor de înmatriculare.

„Nu au fost alocaţi bani pentru aşa ceva, deoarece nu am ştiut din timp de această prevedere. Am organizat licitaţie pentru achiziţie de anvelope mixte, doar pentru roţile unde autobuzele au tracţiune. Ne costă 400.000 de lei şi trebuie să facem rost de ei pentru că deocamdată nu îi avem”, ne-a declarat Genica Totolici, directorul SC Transurb.

Ajutor de la CL

Reamintim că, pentru a putea asigura salariile angajaţilor până la finalul anului, aleşii locali au aprobat la sfârşitul lunii trecute, alocarea unei subvenţii în valoare de 600.000 lei.

„Subvenţia reprezintă, de fapt, diferenţa de bani pe care o scot proprietarii de maxi-taxiuri prin faptul că circulă în paralel pe traseele noastre. Noi avem trasee unde sunt foarte puţini călători şi trebuie să le facem pentru că acesta este programul de transport. Şoferii de maxi-taxi întorc maşina la mijlocul traseului dacă nu au călători”, susţine Genica Totolici, directorul Transurb.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite