Galaţi:Comisia de Transport din CL propune reducerea numărului de taxiuri de la 850 la 600

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 În Galaţi sunt  850 de maşini de taximetrie, Foto:Bogdan Dimofte
În Galaţi sunt 850 de maşini de taximetrie, Foto:Bogdan Dimofte

Subiectul a intrat în atenţia aleşilor deoarece în ultimul timp s-au înregistrat foarte multe cereri de renunţare la autorizaţii pentru serviciul de transport în regim taxi. Reducerea numărului de taxiuri stârneşte însă nemulţumirea şefului Camerei Taximetriştilor care spune că nu a fost consultat.

După ce în ultima şedinţă de Consiliu Local a fost votat un nou regulament privind activitatea serviciilor de transport în regim taxi, Comisia de Transport anunţă şi alte schimbări importante. Este vorba de reducerea numărului de taxiuri de la 850 la 600.

"Aproape în fiecare zi, la Serviciul de Transporturi din Primărie se înregistrează şapte-opt astfel de cereri. Acesta este şi motivul pentru care dorim să reducem numărul”, ne-a declarat consilierul Daniel Apetrăchioaie.

În replică, Silviu Cârlan, şeful Camerei Taximetriştilor din Galaţi, ne-a declarat:„Aşteptăm să fim chemaţi la discuţii pentru a ni se prezenta motivele”.

Dacă va primi avizul comisiei de specialitate, acest subiect va face obiectul unui proiect de hotărâre. În Galaţi, sunt şapte operatori-dispeceri: ACJ Globe Tour, Albertini, As, Lasimar, Samatax, Taxi 949 şi Transtax. În total, aceştia au 850 de maşini de taximetrie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite