Galaţi:Circuit turistic cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica de lemn " Adormirea Maicii Domnului"
Biserica de lemn " Adormirea Maicii Domnului"

În fiecare an, pe 17 septembrie, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumentele istorice din întreaga Europă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene. Tema principală a acestui circuit turistic o reprezintă Monu­mentele de arhitectură construite din lemn.         

Ca şi în anii precedenţi, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Galaţi are rolul de a coordona evenimentele culturale de pe raza judeţului Galaţi.
        
Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Galaţi a solicitat unor instituţii culturale din municipiul Galaţi şi din judeţ, organizarea unor evenimente care să răspundă temei din acest an a Zilelor Europene ale Patrimoniului.
 
Scopul organizării acestor evenimente este de a sensibiliza cât mai mulţi cetăţeni privind cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural.

Ce puteţi vizita


Pe 17 septembrie, între orele 11.00 -12 şi 13.00 -14.00, va avea loc o vizită la Biserica din lemn de la Cerţeşti şi Moara de apă de la Brăhăşeşti, organizate de Direcţia Judeţeană pentru Cultură.

Tot pe 17 septembrie va avea loc şi  expoziţia etnografică „Prelucrarea lemnului–artă şi meşteşug”, la Muzeul Satului din Pădurea Gârbiavele. La ora 12.00, Centrul Cultural Dunărea de Jos organizează o vizită la Muzeul Satului.

Muzeul de Istorie Galaţi organizează, la ora 12.00, o vizită la Casa Rurală „Ion Avram” din comuna Suhurlui, judeţul Galaţi.

Muzeul de Arte Vizuale organizează, între orele 9.00 şi 17.00, expoziţia –„Valori patrimoniale în arta plastică românească”.

Tot la Muzeul de Arte Vizuale, la ora 11.30, va avea loc şi o expunere şi proiecţie video –Valori în sculptura românească în lemn.

Muzeul Mixt Tecuci vă aşteaptă în foaierul sălii de spectacole a Casei de Cultură Tecuci pentru a vizita „Patrimoniu”, o expoziţie cu obiecte de etnografie provenite din donaţii.

De asemenea, în Amfiteatrul Şcolii „Dimitrie Sturdza” din Tecuci,  la ora 17.00, puteţi participa la simpozionul- Zilele Europene ale Patrimoniului.

Din 1992 şi în România, Zilele Europene ale Patrimoniului oferă participanţilor ocazia să descopere nu numai monumentele istorice protejate cât şi situri sau zone mai puţin cunoscute, care în mod obişnuit nu sunt accesibile publicului larg.

Evenimentele culturale organizate cu acest prilej, se adresează tuturor cetăţenilor, cărora le oferă un mediu istoric atractiv, stimulant, pentru comunicare interpersonală.

"Apropierea faţă de patrimoniul cultural conştientizează sentimentul de apartenenţă comună la valorile ţării, ale regiunii, oraşului sau mediului rural şi îmbogăţeşte diversitatea societăţii noastre, contribuind la mai buna înţelegere mutuală între cetăţeni", a precizat Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi.





Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite