Galaţi:Biletele de autobuz pot fi plătite cu cardul. Vezi aici în ce mijloace de transport se găsesc dispozitivele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De săptămâna aceasta, 20 de autobuze din Galaţi beneficiază de dispozitive de citire a cardurilor cu ajutorul cărora biletul poate fi achitat pe loc. Această modalitate de plată este posibilă în cadrul unui parteneriat încheiat între BRD şi societatea locală de transport Transurb.

Aparatele au fost montate pe cele mai noi autobuze sau troleibuze pe care le are Transurb. Le veţi întâlni pe traseele: 9, 22, 11, 19, 102, 104, 105 şi 106. Cititoarele de carduri vor fi funcţionale în maxim o lună de zile.

Genica Totolici, directorul SC Transurb, susţine că acest proiect îşi propune să atragă pe acei clienţi care nu au numerar în buzunar şi vor să plătească folosind cardul. 

„Au fost puse 20 de cititoare de carduri BRD pe autobuzele noastre, dar acţiunea va continua. Vrem să extindem pe cât mai multe mijloace de transport. Călătorii îşi pot cumpara bilete direct cu cardul, iar banii vor fi viraţi în contul Transurb. Această  investiţie înseamnă costuri zero pentru noi, întrucât toate aparatele sunt montate şi aparţin BRD”, ne-a declarat Genica Totolici, directorul SC Transurb SA Galaţi.

Ce este un card "contactless"

Aceste dispozitive vor putea fi folosite doar dacă deţineţi un card "contactless" care permite efectuarea de plăţi foarte rapide, fără introducerea codului PIN pentru sume mai mici de 100 de lei.

Cardurile "contactless" se diferenţiază de celelalte instrumente electronice de plată prin faptul că permit efectuarea tranzacţiei prin simpla apropiere de un cititor. Avantajul: plata se face în numai câteva secunde. 

Până acum, sistemul a fost implementat în Bucureşti şi în trei oraşe importante din ţară: Galaţi, Sibiu şi Constanţa.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite