Galaţi/ Tinerii învaţă să combată corupţia la Universitatea “Danubius”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Workshop-ul "Corruption Timed - Out!" va avea loc marţi, 30 noiembrie, 2010, la ora 10, în Amfiteatrul nr. 2 al Facultăţii de Drept de la Universitatea „Danubius". Partenerul evenimentului este Transparency International Romania, United Nations Development Programme Romania (UNDP) şi United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC).

Studenţii de la drept vor fi familiarizaţi cu etapele de descoperire şi investigare a cazurilor de corupţie, dar şi cu elementele legislative, instituţionale şi de politici publice care pot preveni corupţia.

În plus studenţii au posibilitatea de a participa, până pe 6 decembrie 2010, la Concursul organizat cu ocazia implementării proiectului "Tinerii pot combate corupţia".

Concursul urmăreşte promovarea iniţiativelor şi ideilor tinerilor de a lupta împotriva corupţiei prin utilizarea unui instrument consacrat - carta/convenţia. Scopul Convenţiei va fi de a ghida eforturile tinerilor în a inspira atitudini de intoleranţă faţă de corupţie.

Totodată, tinerii sunt invitaţi să identifice noi abordări şi direcţii care să vină în întâmpinarea noilor provocări ce se profilează din perspectiva lor, astfel încât să permită adaptarea la condiţiile de pe scena naţională şi internaţională.

Aplicaţiile vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanţi ai UNDP, UNODC şi TI Romania.

Marele premiu pe care îl pot câştiga studenţii participanţi constă într-un internship de 3 luni în cadrul Advocacy and Legal Advice Center al TI Romania dar şi într-o vizită de studiu într-un alt chapter al Transparency International.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite