Galaţi/ Proiect pentru înfiinţarea Asociaţiei ”Dunărea de Jos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco sprijină proiectul societăţii civile
Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco sprijină proiectul societăţii civile

Reuniunea inaugurală a membrilor acestui ONG va avea loc la Galaţi urmând a fi găzduită de Universitatea "Dunărea de Jos"

Reprezentanţii societăţii civile cu sprijinul autorităţilor locale din Galaţi şi Brăila vor să înfiinţeze "Asociaţia Dunărea de Jos", care îşi propune ca principal obiectiv crearea unei zone de interes economic şi cultural între cele două municipii.

Conform viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, unul dintre principalele obiective ale acestui proiect se referă la valorificarea zonelor de interes turistic din cele două judeţe şi la posibilitatea atragerii de fonduri europene în acest scop.

„Fiecare oraş va propune câte un branding pentru diverse domenii: cultural, economic, turistic, reprezentativ din punct de vedere al tradiţiilor zonei. Dacă politic nu s-a putut, măcar cu ajutorul ONG-urilor să ne punem de acord, cu vecinii noştri brăileni, pentru dezvoltarea zonei comune cuprinse între cele două oraşe de la Dunăre", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Prima reuniune a membrilor asociaţei va avea loc la Galaţi şi va fi găzduită de Universitatea "Dunărea de Jos". Vor fi invitaţi pentru a susţine lucrări, personalităţi ale vieţii economice, politice şi culturale din cele două oraşe.

Manifestarea va avea loc pe 29 noiembrie, începând cu ora 14.00 şi va fi urmată de un spectacol organizat de Facultatea de Arte şi Liceul de Artă din Galaţi.

Viceprimarul a precizat că, atâta timp cât va deţine această funcţie, nu va face parte din asociaţie, dar va sprijini acţiunile societăţii civile pentru îndeplinirea obiectivelor şi crearea polului social-economic Galaţi-Brăila.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite