Galaţi/ Obiecte de artă şi gospodăreşti, la “Potcoava de Aur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meşteri populari
Meşteri populari

Anul acesta, au ajuns la "Târgul Meşterilor Populari" aproape 50 de meşteşugari din toate zonele etnografice ale ţării. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de spectacole susţinute de Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului" şi Fanfara "Valurile Dunării".

Tradiţionalul „Târg al meşterilor populari", organizat anual cu prilejul „Zilelor Galaţiului", şi-a deschis astăzi porţile şi va fi deschis până pe 1 decembrie.

„Târgul Meşterilor Populari" este un eveniment organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos", instituţie aflată în subordinea directă a Consiliului Judeţului precum şi de Primăria Municipiului Galaţi.

La manifestarea din acest an, vor fi prezenţi în jur de 50 de meşteri autentici din zone etnograficess reprezentative ale ţării: Vâlcea, Bistriţa Năsăud, Suceava, Argeş, Maramureş, Iaşi, Vrancea, Braşov, Baia Mare, Neamţ, Harghita şi evident din Galaţi.

"Artiştii populari aduc în oraşul de la Dunăre, o gamă diversă de produse tradiţionale, de la cioplituri în lemn, ceramică, ţesături, pictură naivă, icoane pe sticlă şi până la măşti şi instrumente populare, dar şi produse culinare şi articole de cojocărie. Practic, în cele şase zile ale manifestării, gălăţenii pot achiziţiona de la «Târgul Meşterilor Populari» o gamă variată de obiecte, de la ceramica de Horezu şi până la ouăle încondeiate, aduse direct din Bucovina", ne-a declarat directorul interimar al Centrului Cultural "Dunărea de Jos", Aurelia Bogatu-Matei.

Îmbrăcaţi în veşminte tradiţionale, cei 40 de meşteri populari îi vor încânta pe vizitatori şi cumpărători demonstraţii de iscusinţă în confecţionarea obiectelor specifice creaţiei populare.

Reprezentanţii Serviciului Cercetare, din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos", au menţionat că târgul se doreşte a fi o alternativă la obiectele fabricate, precum şi o veritabilă şcoală de formare a gustului pentru frumos, oferită tuturor gălăţenilor, tineri şi vârstnici deopotrivă.

La deschiderea oficială a târgului atmosfera va fi întregită şi în acest an de spectacole susţinute de Fanfara "Valurile Dunării" şi soliştii Ansamblului folcloric „Doina Covurluiului".

De altfel, pe tot parcursul târgului dansatorii şi interpreţii Centrului Cultural vor susţine spectacole în aer liber pentru gălăţeni. Spectacolele vor avea loc în fiecare zi, de sâmbătă până mierucuri, pe platoul din faţa Complexului Potcoava de Aur.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite