Galaţi/ Justiţia a suspendat hotărârea privind concedierea angajaţilor Teatrului Muzical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii au protestat în genunchi la ultima şedinţă a CL
Artiştii au protestat în genunchi la ultima şedinţă a CL

Curtea de Apel Galaţi a decis joi ca hotărârea Consiliului Local Galaţi ce viza disponibilizarea a zeci de angajaţi de la instituţia de cultură să fie suspendată până la judecarea pe fond a dosarului, sentinţa fiind irevocabilă.

 „S-a făcut dreptate. Teatrul Muzical nu poate continua disponibilizarea angajaţilor până când instanţa nu va decide dacă procedura este legală sau nu", ne-a declarat Adrian Dumitraşcu, preşedintele Sindicatului din Teatrul „Nae Leonard".

Situaţia de la Teatrul Muzical este extrem de complicată. Judecătorii au decis iniţial să suspende hotărârea forului deliberativ local, prin care 167 de angajaţi din cei 204 salariaţi ai teatrului erau concediaţi în baza Ordonanţei 63 a Guvernului.

La acel moment, conducerea instituţiei de cultură le-a propus artiştilor să fie trecuţi cu contractele de muncă pe fundaţia «Andreiana Juventus», însă doar 82 au ajuns acolo. Prin urmare, hotărârea judecătorească produce efecte doar pentru 85 de artişti de la Teatrul Muzical, dar dacă vor câştiga procesul ce vizează anularea hotărârii CL prin care s-au făcut concediererile, nu se ştie cum se va face reîncadrarea.

„Nu vreau să comentez cât de bună sau rea este OUG 63, dar pot spune că la Galaţi nu s-a economisit niciun leu. Primăria a preferat să păstreze diverse persoane la birouri şi să dea afară sau să mute pe fundaţie angajaţii Teatrului Muzical. Sincer, vă spun că nu ştiu care este modalitatea legală de a-i reangaja. Fi extrem de complicat", ne-a declarat consilierul Mihai Alin, membru în Comisia de Buget-Finanţe a CL.

Cer demisia directorului

În jur de 40 de angajaţi ai teatrului au protestat într-un mod inedit pe 24 noiembrie, ei cerând în genunchi demisia directorului Florin Melinte la şedinţa Consiliului Local Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite