Galaţi/ Factura la termoficare va fi plătită şi de locatarii debranşaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii care au renunţat la încălzirea în sistem centralizat preferând să investească în centrale proprii de apartament acum sunt puşi în situaţia absurdă şi abuzivă de a „contribui" la factura pentru serviciile de termoficare.

De aceeaşi „bucurie" ar putea avea parte şi cei mai săraci dintre locatari, care au renunţat la calorifere pentru a nu deveni datornici la întreţinere. N-au şanse să scape. Motivul ? Prin pereţii apartamentelor vecine gigacaloriile circulă în voie. Lăsând hazul de necaz deoparte, această absurditate clocita de cei care nu mai au buget pentru protecţie socială, merită toată atenţia.

Apaterm n-are nicio treabă

„Noi livrăm agentul termic asociaţiilor de proprietari. Acestea vor decide cine şi cum plăteşte. La fiecare asociaţie există un contoar. Este problema asociaţiei cum împarte factura" , a explicat George Cubasa, directorul SC Apaterm SA.

Directorul Apaterm a mai precizat că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRSC) a stabilit exact modul cum se va face calculul.

Mai exact, prin Ordinul 343/2010 al ANRSC, se stabileşte că toţi locatarii unui imobil au responsabilitatea de a plăti cantitatea de energie termică introdusă în clădire.

"Proprietarul care beneficiază direct ori indirect, individual sau colectiv de energia termică consumată în condominiu trebuie să participe cu o cotă-parte la achitarea acesteia", se precizează în Articolul nr. 2, aliniatul b, al ordinului respectiv.

Toţi locatarii unei scări de bloc trebuie să contribuie la achitarea diferenţei dintre energia intrată în imobil şi cantitatea consumată de proprietarii racordaţi la sistemul centralizat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite