Galaţi/ Crizanteme cât vezi cu ochii la Grădina Botanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia de flori este organizată la Complexul Muzeal
Expoziţia de flori este organizată la Complexul Muzeal

Cea de a opta ediţie a expoziţiei temporare „Regina Toamnei, Crizantema", s-a deschis vineri la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, în prezenţa a peste 300 de vizitatori.

Cei 25 de expozanţi, cei mai mulţi dintre ei florari, au adus la Galaţi aranjamente florale superbe. De la mici ghivece de înălţimea unui pix, până la ghivece mari, cu coroană florală de peste jumătate de metru diametru, toate au fost atent studiate de vizitatori.

„Ca în fiecare an, expoziţia este cu vânzare, cei care doresc să achiziţioneze un ghiveci de crizanteme putând alege între cele de lei lei sau mai mari, de până la 25 lei. De asemenea, meşterii artizani, au pregătit pentru vizitatori aranjamente cu specific floral, în ton cu anotimpul toamna", spune purtătorul de cuvânt al Muzeului, Florin Matei.

Pe lângă florile absolut naturale şi-au făcut loc şi câteva flori din... ceară.

„Este destul de costisitoare munca, dar o fac cu plăcere. Fiecare lucrare este unică", spune Daniela Constantinescu, creatoare florilor din ceară.
O prezenţă surprinzătoare printre expozanţi este cea a juniorului Ionuţ Băncescu. Desemnat maestru în modelatul plastelinei, copilul de numai şase ani i-a uimit pe toţi vizitatorii expoziţiei prin îndemânarea lui.

„Am învăţat la «grădi» să amestec plastelina. Îmi place foarte mult, mai mult decât desenele animate", spune copilul în timp ce lucra la un car cu struguri din plastilină.

Un alt meşter artizan la mare căutare este Jakab Ferenc, care vine tocmai de la Budapesta, dar aduce cu el artă din zona Clujului. Este vorba despre păpuşi îmbrăcate în haine tradiţionale ungureşti, dar şui decoraţiuni din flori uscate.

Expoziţia de la Muzeul de Ştiinţele Naturii este deschisă şi mâine, până la ora 17.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite