Galaţi/ Au început acţiunile de protest din ArcelorMittal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma siderurgică de la ArcelorMittal
Platforma siderurgică de la ArcelorMittal

În jur de 200 de siderurgişti au participat la mitingul de protest ce a început azi în jurul orei 14.00 pe platforma siderurgică de la Galaţi.

Acţiunea de protest a fost organizată de Sindicatul Naţional "Solidaritatea" al Metalurgiştilor, iar mitingul s-a desfăşurat timp de două ore în faţa principalei clădiri administrative din interiorul combinatului siderurgic.

"Hoţii" a fost principalul slogan strigat de protestatari la adresa conducerii ArcelorMittal.

Reamintim că siderurgiştii protestează faţă de decizia conducerii combinatului de a trimite acasă, în concedii forţate, pe toţi cei 9.000 de salariaţi ai unităţii metalurgice. Astfel, fiecare siderurgist va trebui să stea acasă câte 20 de zile pe perioada următoarelor luni.

"Este o decizie care nu este corectă faţă de angajaţi. Fie că vor fi trimişi acasă în concedii forţate, fie că vor fi trimişi în şomaj tehnic, salariaţii vor pierde în ceea ce priveşte banii încasaţi", ne-a explicat Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului.

Această măsură este necesară în urma reducerii producţiei, măsură luată în urma lipsei de comenzi pentru ArcelorMittal Galaţi.

„Conducerea ArcelorMittal Galaţi înţelege nemulţumirea angajaţilor legată de măsurile sociale dureroase adoptate în vederea depăşirii perioadei dificile cu care ne confruntăm acum şi în săptămânile viitoare.

Decizia privind luarea unui număr limitat de zile de şomaj tehnic este, acum, deopotrivă, necesară şi obligatorie pentru a proteja locurile de muncă şi viitorul Combinatului.

Acţiuni ilegale, precum proteste în interiorul platformei ArcelorMittal Galaţi, nu pot fi o soluţie de rezolvare a situaţiei actuale.

Folosind sistemul de dialog social deja existent vom continua să comunicăm permanent atât cu angajaţii, cât şi cu reprezentanţii acestora pe marginea realităţilor din piaţă şi a măsurilor luate", a precizat Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt al ArcelorMittal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite