Galaţi/ Anchetă la Spitalul Judeţean pe subiectul cheltuirii banilor pentru medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de Control al Consiliului Judeţului Galaţi verifică modul în care s-au întocmit contractele de cumpărare a medicamentelor la cea mai mare unitate spitalicească din regiune. Stocul de medicamente trebuia să fie asigurat 180 de zile începând cu 30 iunie.

Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Eugen Chebac, a declarat că nu înţelege modul cum s-au epuizat banii pentru medicamente de la Spitalul Judeţean „Sfântul Andrei". Pacienţii sunt nevoiţi să vină cu medicamentele de acasă din cauza lipsei banilor de la unitatea medicală.


„Am trimis Corpul de Control, Serviciul de Audit, şi se vor trage nişte concluzii în urma finalizării acestor verificări", a declarat Eugen Chebac.

„Din punctul meu de vedere încă rămâne o necunoscută ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean în legătură cu stocul de medicamente", a mai adăugat preşedintele CJ.

Eugen Chebac a explicat că Ministerul Sănătăţii şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au plătit datoriile unittăţii încă de la sfârştitul lunii iulie.
Astfel, la Spitalul Judeţean trebuie să fie medicamente până la sfârşitul lunii decembrie

"Aceste datorii au fost achitate până la 30 iunie, nu 31 martie, cum se prevedea în hotărârea Guvernului aplicabilă în toată ţară. Având în vedere că toate achiziţiile de medicamente se fac prin contracte cu plata în termen de 180 de zile, întrebarea mea retorică este de ce s-a rămas fără medicamente când a avut datoriile achitate pentru aceste produse la 30 iunie şi de ce nu au făcut contracte de achiziţie cu plata în 180 de zile aşa cum este normal?!", a concluzionat Chebac.

Reorganizarea secţiilor

Consiliul Judeţului are în vedere să pună în practică şi o nouă organigramă a secţiilor din spital până în primăvara lui 2011.

„Spre exemplul nu sunt de acord să existe trei secţii de chirurgie, cu trei şefi. Cred că un singur şef este de ajuns. Nu este vorba de desfiinţarea secţiilor, paturile rămân la locurile lor, pacienţii nu vor avea de suferit. Cine vrea să-şi facă feudă, să-şi facă o clinică particulară", a declarat şeful CJ.

Program redus pentru vizite

Acest proiect de reorganizare va impune şi limitarea accesului vizitatorilor în unitatea spitalicească.

„Am fost în vizită în spital şi am observant că în unele secţii nu se mai face contravizita, spitalul nu mai are halate pentru vizitatori. În plus vizitatorii intră când vor în spital", a mai punctat Chebac.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite