Ghicitoarele din Galaţi au aflat când se termină criza. Află în ce an revine prosperitatea în România FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrăjitoarea Mihaela şi "arsenalul" ei de ghicitoare
Vrăjitoarea Mihaela şi "arsenalul" ei de ghicitoare

Proiectul de lege prin care se încearcă interzicerea vrăjitoriei şi a practicilor oculte, înaintat Parlamentului de către deputatul Nicolae Păun, a tulburat spiritele în lumea vrăjitoarelor şi ghicitoarelor de la Galaţi. Ele spun că iniţiativa deputatului este „o prostie şi un abuz". Ca bonus, ne-au oferit o prognoză de final de criză

Vrăjitoarea Alice este de părere că politicienii ar trebui să-şi vadă de treburile lor şi de cele ale ţării. „Noi suntem ca un lăutar care cântă oamenilor sau ca un meşter care repară ceasuri. Totul se face la cererea oamenilor. Nu băgăm mâna în buzunar nimănui şi cine vine la noi ştie exact pentru ce vine", spune Alice.

Să ne lase în pace! La ce trebuie o astfel de lege? Există o mulţime de legi în România, iar ţara este în starea care este. Spune că suntem escroace, dar nu ne-a reclamat nimeni că l-am fi înşelat. De unde ştie domnul acela ce facem noi? O să facem nişte descântece ca să le vină mintea la cam domnilor politicieni", spune şi vrăjitoarea Mihaela.

Vrăjitoarea Mihaela

Interesant este că există şi destui specialişti în drept care cred că propunerea legislativă a deputatului Nicolae Păun este inutilă. „O tentativă de a interzice practicile oculte este un demers sensibil, pentru că trebuie în primul rând definit foarte clar termenul de «ocultism». Bunăoară, astrologii ar putea avea şi ei probleme din acest punct de vedere. Legalitatea acestei ocupaţii poate fi «filtrată» eficient prin legislaţia deja existentă, în special Codul Penal, nu e nevoie de o nouă lege", este de părere avocatul Gigel Potrivitu.

Criza "se predă" în 2013!

Cum toate prognozele şi evaluările de rating încercate de marile instituţii finaciare ale lumii au cam dat chix în ultima vreme, vrăjitoarele încearcă acum să-şi facă loc pe amintita piaţă. Ele spun că nu mai e niciun secret că mulţi politicieni şi oameni de afaceri au ajuns să-şi facă prognozele cu ghiocul.

Vrăjitoarea Alice susţine că a moştenit harul, la vârsta de 13 ani, de la mama sa. Femeia spune că în vremurile normale are leacuri pentru cei deocheaţi, pentru cei care au argint viu în ei, pentru alcoolism, stres sau nervozitate.„Au venit bărbaţi şi femei care au vrut să se lase de băutură. I-am descântat, le-am dat nişte plante şi s-au vindecat. Multe persoane se duc la preoţi şi le spun că nu este leac, apoi vin la mine", susţine ghicitoarea.

Vrăjitoarea Alice (dreapta) si fiica ei

Însă cum efectele crizei financiare mondiale se simt tot mai acut, pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, ghicitoarea s-a specializat şi în descântece pentru spor la bani şi anti-faliment. Susţine că la serviciile sale apelează nu numai oameni simpli, ci şi persoane influente, precum oameni de afaceri sau chiar politicieni care vor să-şi cunoască viitorul.

Am dat în bobi şi unor parlamentari din Galaţi. Nu le pot spune numele. E secret. Au mai venit şi diverse persoane influente din Galaţi, care mi-au cerut ajutorul pentru că erau în pragul falimentului. I-am scăpat de urgie şi mi-au mulţumit după aceea", spune femeia.

Cât despre criză, vrăjtoarea e convinsă că nu vom scăpa de necazurile financiare nici la anul. „Abia în 2013 îşi va mai reveni economia ţării", este categorică Alice.

Pe de altă parte, membrii patronatului gălăţean resping ideea cu farmecele. „Peste criză treci cu idei de afaceri, cu management competent şi cu sprijin de la stat, nu cu leacuri băbeşti", spune Marian Filimon, preşedintele patronatului IMM-urilor gălăţene.

"Arsenal" de vrăjitoare

Ca fapt divers: iată ce este ghicitul în bobi!

Specifică spaţiului românesc, practica magică a ghicitului în bobi îşi are rădăcinile în cultul ancestral al strămoşilor. Boabele de fasole, mazăre, linte, erau considerate simboluri ale belşugului şi fertilităţii. Cei 41 de bobi se aşează pe un ciur, apoi se amestecă în cerc, în timp ce se rosteşte o formulă magică. În funcţie de varianta practicată de ghicitoare, bobii se amestecă şi sunt împărţiţi în grămăjoare de mai multe ori, se taie, se fac cruci peste ei şi sunt aşezaţi în linii orizontale pentru a fi citiţi. Prezicerile se fac în funcţie de numărul şi poziţia bobilor de pe cele trei linii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite