Săptămâna viitoare începe campania de vaccinare antigripală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De săptămâna viitoare persoanele îndreptăţite să fie vaccinate gratuit se pot prezenta la medicii de familie.
De săptămâna viitoare persoanele îndreptăţite să fie vaccinate gratuit se pot prezenta la medicii de familie.

Primul lot de vaccin antigripal, care va fi administrat gratuit gălăţenilor, adică 6.439 de doze, a fost achiziţionat de Direcţia de judeţeană de Sănătate Publică. După ce acestea vor fi distribuite medicilor de familie, de săptămâna viitoare, va începe campania de vaccinare.

„Cu banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii, am achiziţionat primul lot de 6.439 de doze vaccin antigripal, în caloare de 70.000 de lei. Probabil că vineri va sosi transportul şi imediat vom începe distribuirea vaccinului către medicii de familie şi spitale. De săptămâna viitoare, vom începe vaccinarea şi urmează ca Ministerul Sănătăţii să achiziţioneze restul dozelor necesare", a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Vaccinul din primul lot este produs de Institutul Cantacuzino. O doză a costat 11 lei cu TVA. În compoziţia vaccinului pentru iarna 2011-2012 a fost inclusă şi tulpina A h1N1 a virusului gripei porcine.

„Pentru campania de vaccinare din acest an, Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze, ca şi anul trecut, un milion de doze de vaccin. Galaţiului i se vor repartiza 40.000 sau poate chiar 45.000 de doze" a mai precizat directorul DJSP.

Conform recomandărilor OMS, ca în fiecare an, de campania gratuită de imunizare la virusurile gripale vor beneficia, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi.

Departamentul de promovare a sănătăţii din cadrul DJSP recomandă populaţiei să se protejeze de contaminarea cu virus gripal respectând reguli minimale de igienă (spălarea mâinilor, folosirea batistei în timpul strănutului şi acceselor de tuse).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite