A murit profesorul universitar Severin Bumbaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul universitar dr  Severin Marcel Bumbaru
Profesorul universitar dr Severin Marcel Bumbaru

Profesorul universitar dr  Severin Marcel Bumbaru s-a născut la Galați, în anul 1933, la 16 octombrie. Şi-a început cariera didactică în anul 1957. A făcut performanţă în cercetare pentru ambele universităţi din Galaţi

Personalitate marcantă a mediului academic gălățean în domeniul informaticii, domnul profesor își începe activitatea didactică în anul 1957 la Institutul Politehnic din Galați, apoi deține funcțiile de Director al Centrului Teritorial de Calcul Electronic din Galați, șef de lucrări și șef al Oficiului de calcul electronic la Universitatea din Galați, Prorector al Universităţii „Dunărea de Jos" Galaţi, Director al Colegiului Universitar Tehnic, Economic şi de Informatică de la Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi (1993-1996) și Şef al Catedrei de Informatică Aplicată de la Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi.

Domnia sa înființează, în 1993, Catedra de Informatică Aplicată la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, pe care o conduce până în anul 2004.

Transferul domnului profesor la Universitatea "Danubius" a însemnat, printre altele, adaptarea produsului soft Sakai, dând astfel naștere celei mai moderne platforme virtuale de învățământ, DANUBIUS ONLINE.

Astfel, domnul profesor Severin Marcel Bumbaru, contribuie semnificativ la comunicarea și colaborarea didactică și științifică a întregii comunități universitare danubiene, îngrijindu-se periodic de instruirea cadrelor didactice în vederea deprinderii lucrului cu această metodă modernă, în special pentru învățământul la distanță.

"Mulţumim domnului Prof. univ. dr. Severin Marcel Bumbaru pentru că a croit tiparul carierei tinerilor cercetători ai Universității «Danubius» în domeniul informaticii, punându-și amprenta-model didactică și științifică pe formarea noastră, a tuturor cadrelor didactice ale acestei Universități.
Pierderea părintelui - profesor Severin Marcel Bumbaru, în aceeași octombrie care l-a adus pe lume, lasă, de astăzi, Platforma DANUBIUS ONLINE sau Universitatea Virtuală «Danubius», orfană", se afirmă într-un comunicat al universităţii gălăţene.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite