Fabrica ilegală de ţigări de la Galaţi era aprovizionată cu tutun pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este zona în care se făcea debarcarea mărfii
Acesta este zona în care se făcea debarcarea mărfii

Marfa era adusă din Bulgaria pe nave de mărfuri aflate în tranzit şi era aruncată peste bord în zona Priza Dunării. Tutunul vrac era ambalat în folie din plastic impermeabilă. Membrii reţelei prelua marfa cu bărci cu motor şi o duceau pe Siret până în zona podului CFR de la Barboşi, unde o lăsau pe mal.

Ancheta privind fabrica ilegală de ţigări închisă vineri la Galaţi (la Tirighina), în urma descinderii poliţiştilor şi procurorilor, scoate la iveală noi detalii despre modul cum opera reţeaua infracţională. Primul aspect important este acela că tutunul folosit era adus din Bulgaria, de unde rea cumpărat "la negru" sau cu facturi contrafăcute.

În privinţa modului cum a ajuns marfa în România, anchetatorii avansează ipoteza că ar fi vorba despre transport rutier, însă o serie de surse indică faptul că întrega operaţiune s-a desfăşurat pe Dunăre, tutunul fiind ascuns în cala unor nave de transport mărfuri (în special cherestea).

Pachetele cu tutun vrac, bine legate în folie din plastic, erau aruncate în apă, aproape de mal, în zona Prizei Dunării, de unde erau preluate de membrii reţelei. Aceştia foloseau bărci cu motor cu care duceau marfa pe Siret, până în zona podului CFR de la Barboşi. Aici marfa era preluată de camioane şi dusă la fabrica ilegală de ţigări de la Tirighina.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite