UPDATE Tragedie cumplită la Şiviţa. Două fetiţe au ars de vii în casă. Vecinii spun că mama lor le ţinea legate de pat (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa în care au murit cele două fetiţe a ars în intregime
Casa în care au murit cele două fetiţe a ars în intregime

Fetiţele locuiau împreună cu mama lor într-o casă sărăcăcioasă, după ce tatăl lor le părăsise. Micuţele au unul, respectiv, cinci ani. Fratele lor, de zece ani, este în stare gravă la spital. Focul a fost pus de fetiţa de cinci ani, care nu este la primul gest de acest fel.

UPDATE, ORA 17.00

Sătenii din Şiviţa s-au adunat cu zecile la locul tragediei, şocaţi de cele întâmplate. Cu toate acestea, ei se aşteptau ca într-o zi să de întâmple o nenorocire în casa pe care femeia cu trei copii o ocupa de un an. Vecinii Călinei Zvorăşteanu (41 ani) susţin că aceasta îi neglija pe copii şi că îi lăsa frecvent singuri acasă.

Sătenii s-au adunat la poarta casei unde s-a întâmplat nenorocirea

image

„A venit de vreun an în sat şi era mereu plecată de acasă. Îi lăsa pe copii singuri şi neîngrijiţi. Erau murdari. Băieţelul cel mare nici nu cred că mai merge ala şcoală. Se spune că le-ar fi ţinut pe cele mici legate de pat. Bărbat nu avea, spunea că a murit", ne-a spus o vecină .

După ce pompierii au stins focul care a mistuit casa în intregime, trupul carbonizat ale Alexandrei (5 ani) şi cel al Elenei (1 an) au fost preluate de medicii legişti.

Urmează ca specialiştii să stabilească cu exactitate circumstanţele în care s-a produs nenorocirea.

"Din primele declaraţii ale minorului în vârstă de 10 ani, care a supravieţuit, se pare că focul a fost pus de una dintre fetiţe. Este totuşi mărturia unui copil şocat, aşa că aşteptăm rezultatele anchetei pentru a putea emite o concluzie clară cu privire la cauzele incendiului", a precizat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pompierii au muncit ore în şir ca să lichideze toate focarele

image

Călina Zvorăşteanu a fost luată de poliţişti pentru audieri. În funcţie de concluziile preliminare, ea ar putea fi pusă sub acuzare pentru neglijenţă. O anchetă va fi demarată şi de Direcţia pentru Protecţia Copilului. 

UPDATE, ora 13.40

Fetiţele erau singure în casă, în vreme ce mama lor era plecată cu treburi în sat, iar fratele de 10 ani era prin curte.

Copilele erau ţinute de mama lor legate de picior (şi de pat) cu o sfoară. Femeia spune că a recurs la această metodă (barbară) pentru că fetiţa de cinci ani a mai încercat o dată să dea foc la casă.

Se pare că fetiţa şi-a tăia frânghia cu un cuţit, apoi a deschis portiţa de la sobă şi a trântit un lemn aprins pe preşurile din încăpere.

Din casa Călinei Zvorăşteanu nu a mai rămas nimic

image

Băiatul de 10 ani a încercat să-şi salveze surorile, dar a fost înecat de fumul dens şi a leşinat.

ORA 11.00: Pârjolul a izbucnit miercuri dimineaţă, în satul Şiviţa, comuna Tuluceşti, aflat la circa 20 de kilometri de municipiul Galaţi. Mai multe maşini de Pompieri şi de Salvare au plecat la faţa locului.

Primele informaţii sunt că doi copii, în vârstă de unul, respectiv cinci ani au murit arşi de vii. Un altul, de zece ani, a ajuns în starea gravă la spital.

Vom reveni cu amănunte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite