CAMPANIE ADEVĂRUL: Chirurgul de la catedră care-şi numeşte studenţii „copii de suflet”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesor universitar dr. Dorel Firescu, medic primar chirurg
Profesor universitar dr. Dorel Firescu, medic primar chirurg

„Adevărul" continuă să vă prezinte poveştile de viaţă ale finaliştilor din cadrul campaniei „Medicii cu care Galaţiul se mândreşte". Pe locul patru în top, se situează prof. dr. Dorel Firescu, medic primar chirurg, şeful Clinicii Chirurgie II din cadrul Spitalului de Urgenţă şi director medical al acestei instituţii

Doctorul Dorel Firescu s-a născut în anul 1953, în oraşul Hunedoara. A urmat cursurile Liceului Nicolae Bălcescu şi apoi pe cele ale Universităţii de Medicină din Craiova. Şi-a făcut stagiatura în cadrul universităţii, iar rezidenţiatul, la Clinica de Chirurgie „Dr. I. Cantacuzino" din Bucureşti.

Gălăţean, de 25 de ani

A venit la Galaţi, în 1986 începându-şi cariera în Secţia Chirurgie III a Spitalului Judeţean, unitate medicală în care îşi desfăşoară activitatea şi în prezent.
În 1992, doctorul Firescu a devenit medic primar.

Traseul profesional ascendent a continuat cu numirea sa, în anul 2009, în funcţia de şef al secţiei clinice Chirurgie II.

Din 2003, medicul Dorel Firescu este doctor în medicină, titlu academic acordat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa" din Iaşi.

Anul 2004 a marcat începerea activităţii didactice a reputatului chirurg, în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos". Astăzi, doctorul Dorel Firescu este profesor universitar şi vorbeşte cu mândrie şi însufleţire despre prima promoţie de medici şcoliţi la Galaţi, care au învăţat să vindece şi de la domnia sa.

„Copiii ăştia (foştii săi studenţi n. red) mi-au bucurat sufletul şi sunt mândru pentru că, la examenul de rezidenţiat, s-au situat, ca număr de admişi, pe locul patru pe ţară, devansând absolvenţi ai unor universităţi cu renume şi tradiţie. Şi a doua promoţie se anunţă la fel de valoroasă", ne-a mărturisit prof. dr. Dorel Firescu.

Operaţie în premieră la Galaţi

Întrebat care caz, dintre cele de dată mai recentă, i-a adus o mare satisfacţie, reputatul chirurg a răspuns că nu poate face o ierarhizare.
„Cazuri complexe sunt tot timpul. De exemplu, am intrat în sală cu un copilaş căzut de la etaj. Avea explozie de stomac, ruptură de splină şi de intestine, fracturi multiple. A plecat acasă, pe picioruşele lui. Mâine voi face o operaţie în premieră la Galaţi, o simpatectomie realizată celioscopic, pentru a scăpa de dureri cumplite un tânăr care suferă de artrită. Toate reuşitele aduc satisfacţii", afirmă profesorul Firescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite