CAMPANIE ADEVĂRUL Doctoriţa Carmen Câmpeanu, pe locul 5 în topul celor mai apreciaţi medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Carmen Câmpeanu consultând unul dintre micii săi pacienţi
Dr. Carmen Câmpeanu consultând unul dintre micii săi pacienţi

Începând de astăzi, "Adevărul" vă prezintă poveştile de viaţă ale celor care, în baza voturilor dumneavoastră şi ale unui juriu de specialitate, s-au clasat pe primele poziţii ale „Topului medicilor cu care ne mândrim". Ocupanta locului cinci este dr. Carmen Câmpeanu, medic primar pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan".

În anul 1972, Carmen Câmpeanu a devenit studenta Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa" din Iaşi, pe care a absolvit-o şase ani mai târziu. În perioada 1979-1981, şi-a făcut stagiatura la Galaţi după care, între 1982 şi 1985, a lucrat ca medic secundar în spitale din Bucureşti. A fost medic specialist până în 1992, când a promovat examenul „de primariat", la Bucureşti.
În anul 1994, a devenit şeful secţiei Pediatrie III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.
Din 2007, este doctor în medicină, titlu academic acordat de UMF Iaşi.

Aleasă pentru predarea ştafetei

La întrebarea - de ce a ales să se specializeze în Pediatrie ? - dr Câmpeanu ne-a vorbit despre şansa de a-i fi fost discipol unui maestru al acestui domeniu medical.

„Eram în liceu când a venit în vizită la tatăl meu, doctorul Romulus Cighir. El mi-a vorbit despre sentimentul unic pe care îl ai atunci când redai sănătatea unui copil. M-au fascinat spusele sale aşa că, atunci când am ales să urmez Medicina, am ales şi Pediatria", mărturiseşte dr Câmpeanu.

Doctorul Cighir avea să-i fie, nu numai mentor, ci şi şef .

„Am învăţat enorm de multe de la omul şi pediatrul Romulus Cighir. El m-a îndemnat să merg la examenul de primariat şi ulterior, când s-a pensionat, mi-a încrediinţat coordonarea secţiei pe care a condus-o", a mai spus dr Câmpeanu.

Dragostea a învins SIDA

Vorbind despre cazul care a marcat-o cel mai mult de-a lungul carierei sale, doctoriţa Carmen Câmpeanu ne-a povestit cu emoţie despre cel al unui băieţel care astăzi este bărbat în toată firea, în ciuda unui diagnostic necruţător: SIDA

„Avea şase ani şi fusese abandonat de către părinţi într-un cămin de copii. Periodic, era internat la noi în secţie. Ne ataşasem de el şi am fi făcut orice ca să-l salvăm. O familie de francezi mai în vârstă, cu copii la casele lor, l-au văzut şi l-au luat cu ei. Ştiau că nu are şanse de supravieţuire şi au vrut să-i facă mai frumoase ultimele zile, în Franţa. Dragostea pe care i-au oferit-o a făcut însă o adevărată minune pentru că a supravieţuit. Astăzi are 24 de ani, iar cei care i-au dat viaţă cu adevărat sunt octogenari", povesteşte emoţionată dr. Câmpeanu

„Dacă moare, mori şi tu !"

Ca în orice carieră de medic, pe lângă numeroasele satisfacţii ale victoriei împotriva bolii şi a morţii, există şi momente de cumpănă. Medicul Carmen Câmpeanu a avut parte de ambele, simultan, într-o gardă grea de care îşi aminteşte cu strângere de inimă:

„În urmă cu trei ani, ambulanţa a adus un copil de un an şi două luni care căzuse într-un butoi cu apă. Era în comă profundă, deşi medicul de pe salvare îl resuscitase 40 de minute. Curtea spitalului s-a umplutde ţigani. Câţiva au intrat în spital şi m-au ameninţat cu moartea dacă nu scapă copilul. Paznicii spitalului şi poliţiştii chemaţi s-au declarat depăşiţi de situaţie. Au fost 24 de ore interminabile. Până la urmă copilul şi-a revenit spectaculos şi pot spune că am scăpat şi eu", relatează dr Carmen Câmpeanu retrăind încă tensiunea acelor clipe.

Tot mai puţin timp pentru ai săi

Am crezut că, pentru a discuta cu doctoriţa Câmpeanu, cel mai potrivit loc este cabinetul său privat. Ne-am înşelat. Nu mai puţin de nouă copii îşi aşteptau rândul la consultaţii în acea după-amiază, aşa că în cele peste două ore de aşteptare până când a terminat, am intrat în vorbă cu câţiva părinţi.

„Noi venim aici cu Sebastian de un an şi jumătate, de când s-a născut, dar am prieteni care îşi aduc copilul, la doamna doctor Câmpeanu, chiar dacă între timp a devenit adolescent. Pe uşa cabinetului scrie mare numărul dumneaei de telefon mobil şi credeţi-mă că nouă ne-a răspuns şi noaptea, când Sebi avea febră mare, şi ne-a spus ce să facem", ne-aspus Adriana Ilicenco.

Carmen Câmpeanu recunoaşte că îi rămâne destul de puţin timp pentru familia sa, în care însă rigorile vieţii de medic sunt cunoscute şi asumate. Soţul său, dr. Tudorel Câmpeanu, este medic chirurg, iar cei doi copii ai lor au îmbrăţişat tot cariere medicale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite