Haos la Teatrul Muzical. Instituţia nu mai are director de la 1 decembrie, iar autorităţile ezită să pună un alt şef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul director Florin Melinte încă trage sforile pentru a reveni pe post
Fostul director Florin Melinte încă trage sforile pentru a reveni pe post

Teatrul Muzical „Nae Leonard" din Galaţi a rămas, de la 1 decembrie, fără conducere. Fostul director Florin Melinte a demisionat la presiunea CL (pe fondul numeroaselor scandaluri dintre el şi angajaţi), iar autorităţile locale nu au găsit deocamdată un înlocuitor. Cât despre un eventual concurs, nici pomeneală...

Lucrurile au fost complicate şi mai mult de faptul că directorul artistic Laura Sava are probleme de sănătate (a şi fost în spital câteva zile), motiv pentru care, în lipsa unui şef cu acte în regulă, în teatru domneşte haosul.

Primarul Dumitru Nicolae, deşi a fost rugat de cei 200 de angajaţi aii teatrului, printr-o scrisoare deschisă, să rezolve problema conducerii instituţiei de cultură, nu a luat încă nicio decizie, motiv pentru care este acuzat de cei de la „Nae Leonard" că ar pregăti întoarcerea favoritului său, demisionarul Florin Melinte. „Nu am decis încă ce facem. Dar ce e aşa grabă? Să-şi vadă de spectacolele lor, că de conducere ne ocupăm noi!", a replicat primarul la acuzaţiile angajaţilor.

Între timp, scaunul de şef al Teatrului Muzical este „vânat" de mai multe grupuri de interese. În vreme ce angajaţii ar prefera pe cineva din zona artistică (cum ar fi dirijorul Mircea Holiartoc), iar primarul Nicolae este la categoria indecişi, Arhiepiscopia „Dunării de Jos" a intrat pe fir şi-l suţine pe maestru de cor Eugen Dan Drăgoi. Propunere care a stârnit controverse, dat fiind că Drăgoi este de formaţie teolog, ceea ce intră într-un uşor conflict cu profilul preponderent de „divertisment laic" al teatrului.

Soluţia legală, respectiv organizarea unui concurs, nu a trezit prea mult interes la nivel local, dovadă că nu s-a întreprins nici cel mai mic demers în acest sens, iar angajaţii de la „Nae Leonard" se tem că se vor trezi cu un manager numit în funcţie de negocierile politice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite